szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy ország issza most a mindössze 19 éves, lazaságával kitűnő úszó szavait. Ő pedig egyetlen nyilatkozatával sem okoz csalódást, a bronzérmet érő úszás után ejtette el eddig a legemlékezetesebb mondatokat.

 

Az utolsó öt méter már nagyon csípett, azt hiszem, a szívem vitt be. Elfáradtam, rám férne pár sajtburesz.

– nyilatkozta Kenderesi Tamás a maga természtességével, mintha csak egy edzés után szólalna meg, azok után, hogy a 200 vegyes döntőjében bronzérmet szerzett. (Itt írtuk meg a sztorit, hogyan is lett úszó.)

Kenderesi később bővebben is nyilatkozott a Magyar Olimpiai Bizottságnak, ezt is érdemes megnézni:

Egykor az egész falu sajnálta, most kétszer verte Phelpst - honnan jött Kenderesi?

Élete második felnőtt világversenyén egy nap alatt kétszer győzte le a sportág legendáját, hajnalban már döntőt úszik Rióban. Pedig volt már olyan, hogy egy edzője lemondott róla, aztán jött egy súlyos betegség is. Ki az a Kenderesi Tamás, akit egykor egy egész falu sajnált? És milyennek látja őt ma az édesanyja?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!