szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Éppen húsz éve indult el a Dárdai Pál berlini kalandja, ahol játékosként és edzőként is meghatározó alakja lett a Herthának.

A következő 20 évre! – ezzel a címmel köszöntötte a húsz éve Hertha-család tagjának számító Dárdai Pált klub hivatalos honlapja. Dárdai első berlini szerződése 1997 január elsejével lépett életbe, a jelenleg a felnőttcsapatot a Bundesligában sikerrel vezető tréner pályája össze fontos állomásáról megkérdezték az interjúban.

Dárdai elmesélte, hogy azonnal magával ragadta a berlini hangulat, még akkor is, ha akkor még csak a másodosztályban szerepelt az együttes. "Király Gábor és én Magyarországon toptehetségnek számítottunk – itt azonban annyi tehetség volt, hogy csak egynek számítottunk közülük. Végül azonban sikerült felnőnünk a feladathoz. Fél évvel később már az első osztályban szerepeltünk."

A Hertha játékosaként Dárdai kétszer harcolt ki feljutást a csapattal, de a kettő közül a 2011-esnek volt inkább aktív részese. A siker fogadtatásából jött rá, hogy milyen sokat jelent a Hertha a német fővárosnak és a szurkolóknak. Azonban nem csak a szép pillanatokról kérdezték a magyar szakembert, hiszen a 2010-es kiesésről például úgy nyilatkozott, azt főleg a kihagyott lehetőségeknek köszönhették, nem annak, hogy rossz csapatuk lett volna.

Az edzői karrierjéről Dárdai úgy vélekedett, nagyon sokat jelentett neki, hogy miután sikerült Andy Thom segítőjeként bajnoki címet szerezniük az U17-es csapattal, szabad kezett kapott, és bátran kísérletezhetett. Ezeket a tapasztalatait pedig később már a felnőttcsapatnál is akalmazhatta. A magyar edző még egy poént is megengedett magának az interjú végén, ugyanis úgy nyilatkozott, mivel már volt magyar szövetségi kapitány és a Hertha vezetőedzője is, nyugodtan vonulhatna vissza.

Dárdai a hétfői terrortámadásról: "Berlinnek erősnek, összetartónak kell lennie"

A fővárosi Hertha BSC magyar edzője is megszólalt a hétfő esti berlini merénylet után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Két hullámban alakulhattak ki a Naprendszer bolygói

Két hullámban alakulhattak ki a Naprendszer bolygói

Az államé lesz a szombathelyi stadiont működtető cég

Az államé lesz a szombathelyi stadiont működtető cég