szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Balázs Attila–Fucsovics Márton kettős öt szettben, 3:6, 4:6, 7:6, 6:4, 5:7 arányban felülmúlta a belga párost (Ruben Bemelmans, Joris de Loore), és ezzel szépített a két ország Davis Kupa párharcában.

A pénteki két elvesztett egyes mérkőzés után lehetetlen feladatot kapott a Fucsovics–Balázs páros, és bravúrral teljesítették azt. A belgák ellen meg kellett nyerniük a harmadik meccset, hogy a vasárnapi "visszavágókra" még maradjon esély. Az első két szettet hozták is a magyarok nagy számú, lelkes közösségük előtt. Ehhez mindkét szettben breakelték ellenfelüket, és a maguk részéről hozták összes adogató játékukat.

A harmadik szett is jól kezdődött, ám a belgáknak ez alkalommal sikerült elvesztett adogatásukat azonnal jóvátenni, egyenlítettek, és meg sem álltak a rövidítésig. Ezt Fucsovicsék végül elvesztették. Jött a negyedik szett, amelyben a vendéglátók maradtak az erősebbek.

A győzelemhez már a harmadik szettben is karnyújtásnyira voltak a magyarok, mégis az ötödikben kellett kiharcolniuk azt maguknak. Fucsovics s Balázs azonban nem jöttek zavarba, nem remegtek meg, és a döntő szett végén saját adogatásaikat könnyen hozták, a belgákat megizzasztották. Végül breakkel nyerték az utolsó felvonást 7:5-re.

A magyar válogatott ezzel megőrizte továbbjutási esélyeit. Vasárnap előbb David Goffin és Fucsovics, majd Bemelmans és Balázs lép pályára. A belgáknak elég az egyik meccset megnyerniük, a magyaroknak mindkettőt be kéne húzni a továbblépéshez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

A világon elsőként végeztek kettős váll- és karátültetést Franciaországban

A világon elsőként végeztek kettős váll- és karátültetést Franciaországban

Letartóztattak egy fegyveres férfit, akinél hamisított belépő volt Biden beiktatására

Letartóztattak egy fegyveres férfit, akinél hamisított belépő volt Biden beiktatására