szerző:
MTI

Edzője, Sávolt Attila szerint a kéthetes kényszerpihenő miatt a világranglistán 65. Fucsovics Márton lemaradhat áprilisban és májusban a nagy európai salakpályás tornák főtáblájáról.

A tréner hétfői Facebook-bejegyzésében kielemezte az elmúlt hetek történéseit, egészen az egy hónapja Belgiumban 3-2-re elvesztett Davis Kupa-nyolcaddöntőig visszamenőleg.

"Amikor vége lett a DK-nak, rögtön kihúztuk Marcit a New York-i versenyről, amely Budapest után lett volna, hiszen egyértelműen láttuk, hogy kimerült, és nem szabad csak a versenyeket, pontokat hajszolni. Ekkor még csak egy ATP-tornát áldoztunk volna be, illetve kettőt, ha azt nézzük, hogy a budapesti challenger alatt volt a szófiai ATP-torna is" – magyarázta az edző.

A BOK Csarnokban az elődöntőben aztán Fucsovics combsérülést szenvedett, és ha nem Magyarországon van a verseny, feladta volna a meccset, amire az elmúlt két évben csak egyszer volt példa. "Tapasztalatom szerint amennyi időt kihagy az ember az edzésből, minimum annyi idő kell ahhoz, hogy újra versenyre kész állapotról beszélhessünk. Nem véletlenül látjuk mostanában, hogy még a legjobbak is milyen nehezen tudnak visszatérni a versenyek körforgásába. Marci továbblépésének az lehet a legnagyobb ellensége, ha kiesik abból az edzés- és versenyritmusból, amelybe az elmúlt bő fél évben belekerült. Nos, az elmúlt hetekben sajnos ez történt" – közölte Sávolt. "Marseille és Dubaj ráment a sérülésre, ott tudott volna még Marci fontos pontokat szerezni a tavaszi 1000-es versenyek nevezéséhez, ami viszont így elúszott, mert például Monte-Carlóba jövő hétfőn van a nevezési határidő, a főtábla pedig 55-60 között szokott lenni, így Marci erről pont le fog maradni, ahogy valószínűleg a római és madridi 1000-es versenyekről is, amelyek általában még erősebbek" – írta.

A tréner szerint tanítványa ezen a héten már képes volt egy-két nagyon kemény edzésnapot a maximumon végigdolgozni, úgyhogy remélhetőleg egészséges, és teljes erőbedobással tudja majd végigjátszani a következő versenyeket Indian Wellsben, az irwingi challenger-tornán és Miamiban.

"Az ideális ritmus nagyjából a három hét verseny és egy hét edzés. Sajnos ebből a ritmusból esett ki ebben a hónapban, mind a versenyzést, mind az edzést illetően. Indian Wellsből nincsenek jó tapasztalataink, Marci tavaly nagyon nem érezte a játékot, és utána Irwingben egy edzésen megsérült, így Miamiba már nem is tudtunk elutazni. Van egy mondás, miszerint ami rosszul kezdődik, az jól végződik. Márpedig az idén az utazásunk a lehető legrosszabbul kezdődött, így azért reménykedem a jó végződésben" – fűzte hozzá Sávolt Attila.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!