szerző:
MTI / hvg.hu

A főtitkár többszöri ígérete ellenére az MTSZ egyetlen forintot sem fizetett ki a csapattagoknak, írja Fucsovics, igencsak nehézkes az együttműködés egy olyan szövetséggel, amely a regnáló páros világ- és Australian Open-bajnokot, jelenlegi páros világelsőt hónapokon keresztül ignorálja, írja Babos.

Fucsovics Márton és Babos Tímea is cáfolta csütörtöki állásfoglalásában azokat a megállapításokat, amelyeket a Magyar Tenisz Szövetség egy nappal korábban fogalmazott meg közleményében.

Fucsovics augusztus 24-én bírálta a teniszszövetséget, akkor azt mondta, úgy érzi, valami megtört. Kiállt társaiért és a csapatért, mert úgy tapasztalta, a a szövetség nem adja meg azt az elismerést, amit az elért eredmények alapján megérdemelnének ők és az edzők. A világranglistán a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező szerint a szövetség felől erre annyi jutott hozzá vissza, hogy

nem kötelező játszania, ha nem tetszik neki a jelenlegi helyzet.

A szerdai nyílt levélben az teniszszövetség erre Fucsovics edzőjének, Sávolt Attilának a fizetését is közzétette. Csütörtökön kiadott közleményében Fucsovics azt írja, az MTSZ-reakció

tökéletes példa arra, hogy miért lehetetlen az együttműködés játékosként a szövetség jelenlegi vezetésével.

Ír arról is, hogy a menedzsment igenis együttműködést ajánlott az MTSZ-nek 2015-ben, a játékos látványos fejlődése pedig nemcsak a szövetség által a rendelkezésére bocsátott stábnak, hanem főként Sávolt Attilának köszönhető. Fucsovics leszögezi, a NEK ingyenes használata válogatott sportolók esetében természetes, ez minden sportágban így van.

Fucsovics szerint Sávolt Attila nem kapott annyi fizetést, amennyit a szövetség írt, maximum bruttó összegről lehetett szó.

A játékos közleménye azzal zárul, hogy az MTSZ tavaly az oroszok elleni és az idei belgiumi Davis Kupa-párharcért összesen 285 940 dollárt (80 millió forintot) kapott a nemzetközi szövetségtől, ebből 88 880 dollár a játékosok pénzdíja. A főtitkár többszöri ígérete ellenére az MTSZ egyetlen forintot sem fizetett ki a csapattagoknak.

Babos Tímeával kapcsolatban a szövetség szerdán azt írta, hogy a támogatói megállapodással rendelkező években összesen több mint 45 millió forintot utalt át a játékosnak. A teniszező erre pénteken úgy reagált, hogy ez hét évre elosztva évi 6,43 millió forintot jelent, amit "bármelyik NEK Akadémián pallérozódó, maximum közepes nemzetközi sikereket elérő játékos többszörösen megkap". A hét év alatt Babos 645 millió forintot költött edzői bérekre, utazásra, étkezésre, szállásra, felkészülésre, egészségügyi ellátásra, így az MTSZ támogatása a játékos költségvetésének a 14 százaléka volt.

Emellett azokban az években is, amikor nem volt megállapodás, az MTSZ használta az ő nevét, arcát, eredményeit a kommunikációjában, ráadásul két olimpián vett részt magyar színekben, a kvalifikáció költségeit pedig saját keretéből fedezte – reagált Babos. Hozzátette: az idei támogatási tervezetet az MTSZ augusztus 27-én, több nappal az első Facebook-bejegyzés után küldte csak meg neki.

Kijelenthető, hogy az együttműködés egy olyan szövetséggel, amely a regnáló páros világ- és Australian Open-bajnokot, jelenlegi páros világelsőt hónapokon keresztül ignorálja, igencsak nehézkes,

írja Babos Tímea közleményében, amely a Facebook-oldalán jelent meg.

Sávolt: a közzétett fizetés maximum bruttó lehetett

Csütörtök délután Sávolt Attila is reagált a szövetség állásfoglalására a Facebookján. Kifejtette: 2015 novembere óta 38 239 797 forintot kapott a szövetségtől, tehát "az MTSZ által közölt közel 70 millió forint esetleg egy bruttó összeg lehet, ami ebben a formában enyhén szólva is félrevezető. Ez messze elmarad attól, amit egy hasonló szinten lévő külföldi játékos edzőjeként keresnék. A nemzetközi porondon ezen a szinten heti nettó 2500 eurónál kezdődnek a fizetések" – tette hozzá.

A tréner közölte, összeférhetetlennek tartja, hogy a szövetség főtitkára egyben a legjobb férfi játékos menedzsere is legyen. "Az egész ügy kirobbanásának az egyik legfőbb oka, hogy Richter Attila egójától vezérelve bosszúhadjáratot indított ellenem és Marci ellen, mert Marci megmondta neki, hogy azt szeretné, ha egyedül Joó György folytatná a menedzselését" – írta. Sávolt a szakmai kérdésekkel kapcsolatban azt írta:

Felajánlottam a szakmai tudásomat egy edzői továbbképzés koncepciójának kidolgozására. Tavaly februárban idehoztam a világ legelismertebb edzői szervezetének a továbbképző konferenciáját, amin olyan nagyságok tartottak előadásokat a magyar edzőknek, mint Toni Nadal és Magnus Norman. A szövetség azonban szinte semmibe vette a törekvéseimet, a magyar tenisz érdekében felajánlott segítségemet.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Senkinek nem kellenek a Heti Válasz kiadványai

Senkinek nem kellenek a Heti Válasz kiadványai

Epilepsziás rohamot kapott egy utas a Wizz Air járatán

Epilepsziás rohamot kapott egy utas a Wizz Air járatán

Ez a mesterséges intelligencia 5 évvel korábban jelezheti a mellrák kialakulását

Ez a mesterséges intelligencia 5 évvel korábban jelezheti a mellrák kialakulását

A kínaiak kitaláltak egy megoldást arra, hogy ne legyenek tele a városok szertehagyott elektromos rollerekkel

A kínaiak kitaláltak egy megoldást arra, hogy ne legyenek tele a városok szertehagyott elektromos rollerekkel

Így alakítanak át minket a képernyők

Így alakítanak át minket a képernyők

Második meccsét is megnyerte a DVSC

Második meccsét is megnyerte a DVSC