szerző:
hvg.hu/MTI

Három meccslabdája is volt a magyar-francia párosnak, de így sem sikerült győzniük.

Magyar idő szerint vasárnap este játszotta Babos Tímea a csapattársával, a francia Kristina Mladenovic-csal a női páros döntőt a US Openen, New Yorkban.

A második kiemelt magyar-francia kettős ellenfele a 13. kiemelt Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe ausztrál, amerikai kettős volt.

Az első szettet Babosék 6-3-ra nyerték, a második szettben pedig két meccslabdája volt a magyar teniszezőnek és francia társának, ám a lehetőséget elmulasztották.

A harmadik szett elején Babos el is veszítette az adogatását, 3-0-ra húzott el az ellenfél, amit végül a magyar-francia páros 4-4-re visszahozott, majd ismét meccslabdájuk volt, de a szettet 7-6-ra elveszítették.

A páros döntősök, jobbról a második Babos Tímea.
©

A párosban világelső magyar játékos - honlapja szerint - több szempontból is rekorderként lépett pályára az Arthur Ashe Stadionban, a világ legnagyobb teniszarénájában: ő volt az első magyar játékos, aki döntőt játszhatott a US Openen a felnőttek között, továbbá az első magyar, aki egy szezonban két különböző helyszínen is Grand Slam-döntőt játszhatott (2018, Australian Open: női páros, vegyes páros, US Open: női páros). Emellett a 25 éves Babos lett az első magyar, aki három különböző GS-versenyen is döntőbe jutott, ráadásul egy szezonban három Grand Slam-döntőt játszhatott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!