szerző:
hvg.hu

A fiatal magyar teniszező öt játszmában győzte le a cseh Jirí Veselyt a Magyarország–Csehország mérkőzésen a tenisz Davis-kupa Világcsoportjának osztályozóján.

Pirosnak ez volt a második összecsapása a válogatottban, ám az első csak két nyert szettig tartott februárban, a Belgium ellen már eldőlt párharc utolsó mérkőzésén. Most viszont Pirosra hosszabb találkozó, rutinosabb, magasabb és erősebb rivális várt a Lurdy Ház parkolójában felállított salakpályán, ám nem ijedt meg a feladattól, felnőtt hozzá, írja a Nemzeti Sport.

©

A cseh keret legjobbja sok hibával kezdett, de az első játszmát brékhátrányból is behúzta. De Piros feljavult, kilencven perc után 1-1 volt az állás. A harmadik játszmában úgy tűnt, fordul a kocka, hiszen Vesely biztos kézzel irányította az eseményeket, Pirosnak pedig problémája volt a vádlijával – az elveszített szett után ápolni is kellett.

A magyar teniszező nem adta fel, a negyedik szettet rövidítésben húzta be, jöhetett az ötödik felvonás. Győzött. Nyert. 6:5 után félelmetes magabiztossággal zárta le a mérkőzést, 4 óra 23 perc után 3:6, 6:4, 4:6, 7:6, 7:5-re nyert, s karrierje legnagyobb diadalát aratta.

©

Davis-kupa osztályozó, Budapest

Magyarország-Csehország, Piros Zsombor-Jiri Vesely

3:6, 6:4, 4:6, 7:6 (3), 7:5

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nemcsák Károly fejét félti a Ripost

Nemcsák Károly fejét félti a Ripost

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Borókai nélkül, de újraindul a „Heti Válasz”

Borókai nélkül, de újraindul a „Heti Válasz”

Volt, hogy évekig keresték a rubinkincset a budakeszi Gyűrűk urai

Volt, hogy évekig keresték a rubinkincset a budakeszi Gyűrűk urai

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Ahogy Terence Hill kíván második adventet, nem kíván úgy senki

Ahogy Terence Hill kíván második adventet, nem kíván úgy senki