szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világbajnoki ezüstérmes horvát válogatottal mérkőzött meg a Szlovákiával szemben csütörtökön alulmaradó magyar válogatott. Marco Rossi csapata páratlan sikert ért el, 0-1-ről felállva és fordítva verte meg a horvát válogatottat.

1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

"Nem a szimpátia alapján döntök"

A horvátok ellen a 100. válogatott meccsét játszó Dzsudzsák Balázstról szólva Marco Rossi azt mondta: mindig is jó játékosnak tartotta, de sokszor hangsúlyozta, bizonyítania kell, hogy készen áll a feladatra. A szakvezető szerint a támadó most jobb állapotban van, alkalmasabb a játékra, mint novemberben volt, ezt pedig most bizonyította is. "Senkinek sem az alapján adok lehetőséget, hogy rokonszenves-e. Az alapján döntök, hogy milyen állapotban van" - jelentette ki Rossi. Hozzátette azt is: Magyarország a 10 millió szövetségi kapitány országa - Olaszország rosszabb, ott 66 millióan vannak -, mégis őt fizetik, hogy irányítsa a nemzeti csapatot, és vállalja is ezért a felelősséget.

Fortunán múlt

A szövetségi kapitánytól megkérdezték a meccs utáni sajtótájékoztatón: mi történt csütörtök óta, hiszen teljesen más csapatot láthatott ma a közönség a pályán, mint a szlovákok ellen. Marco Rossi szerint nem így van. Azt mondta, ő és a csapat is szívesen fizetne azért, hogy a szlovákok elleni eredményt a mostanira. Szerinte a különbség a két meccs között pusztán az volt, hogy ott a szerencse nem a csapata, hanem az ellenfél mellé állt, most pedig igen.

Megvan! Győzelem!

A magyar válogatott 2-1-re veri a világbajnoki ezüstérmest!

Öt percet kell túlélni

Egy horvát szabadrúgást sikerül is, Gulácsi fogja. Rossi is feszült.

©

Mindenki védekezik

Egyre fogy a horvátok ideje, egyre jobban igyekeznek fokozni a nyomást. egyelőre eredmény nélkül.

A bal szélen Kalmár néha labdához jut, megpróbál megiramodni, de ezek a percek már arról szólnak, hogy a magyarok foggal-körömmel védekeznek.

Pátkai gólöröme

©

Itt a harmadik magyar csere

A jubiláló Dzsudzsák helyett Bese érkezik a 85. percben.

Nem volt benn?!

 A horvátok röviden fejelték haza a labdát, amire Kalmár lecsapott, és megpróbálta bekotorni, de Rakitic utolérte. A következő pillanatokban hirtelen senki nem tudta, hol a labda, amikor pedig Szalai megkaparintotta, már nem tudta a hálóba helyezni.

Pátkai és Vida fejel össze

A horvátok nagyon határozottan érkeznek a magyar kapu elé, és hamar szögletet harcolnak ki. Az iménti gól szerzője, Pátkai Máté és Domagoj Vida feje találkozik a levegőben, ápolni is kellett őket.

Horvátország cserél

Jedvaj helyett Petkovic érkezik a 77. percben.
1 2 3 4 5

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse

Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt