szerző:
Bari Máriusz
Tetszett a cikk?

Kilépett kísérleti fázisából a Google Maps városi útvonaltervezője, értesült a wired.com. Egyes városokban elég csak rákattintani az indulási és az érkezési pontokra, a Transit Trip Planner pedig tippet ad arra, hogy melyik tömegközlekedési eszközre érdemes felszállni.

A Google kísérleti fejlesztéseit tömörítő Google Labs jelentős újítással szerelte fel a Google Maps térképszoftvert. Az eddig csak a Labs oldalon szereplő szolgáltatásnak, a Transit Trip Plannernek köszönhetően az érdeklődők bizonyos városokban már azt is megnézhetik, hogy két pont között milyen városi járműveket kell igénybe venniük.

A szolgáltatás még nem terjed ki a világ összes településére, egyelőre csak pár amerikai nagyváros (többek között Seattle, Las Vegas, Pittsburgh vagy San Diego) egyes tömegközlekedési hálózatai, főként a metrók és a buszok találhatóak meg a szolgáltatásban, az ázsiai internetezők pedig a japán helyi és távolsági vasútvonalak, helyi járatok és kompok menetrendjei és útvonalai között böngészhetnek. A Transit adatbázisában szereplő városok a szolgáltatás hivatalos oldalán tekinthetőek meg, a magyar nagyvárosok hozzáadására 2007-ben biztosan nem kerül sor.

A szolgáltatásnak köszönhetően a járatok menetrendjei is megtekinthetőek, valamint az is átlátható, hogy két pont mivel érdemes jobban menni, tömegközlekedéssel vagy autóval.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Terabites kábellel hódít Ázsiában a Google

Két éven belül jelentős telekommunikációs erő válhat a Google-ből az ázsiai térségben, röppent fel a hír egy ausztrál hírügynökség cikke nyomán. Mindez annak a hatalmas kapacitású adatkábelnek lesz köszönhető, amelyet a keresőcég 2009-ben állít szolgálatba a Csendes-óceán alatt.

MTI Tech

A Google 30 milliót ajánl a Holdra szállásért

Húszmillió dollárt (közel 3,7 milliárd forintot) ajánl fel annak a magáncégnek a Google Inc. vállalat, amely elsőként juttat pilóta nélküli, adatokat a Földre továbbító űrjárművet a Holdra; további tízmilliót (1,8 milliárd forintot) pedig a második helyezett és a külön díjazottak kapnak - jelentette be csütörtökön az internetes cég vezetője.

MTI Tech

Google-bomba a lengyel elnökre

Három évet kaphat az a lengyel számítógép-programozó, aki úgy buherálta meg a Google keresőjét, hogy a lengyel államfő honlapja jelenjen meg elsőként, ha valaki beüti a férfi nemi szerv lengyel elnevezését.

hvg.hu Tech

Magyarít a Google

Már magyarul is hozzáférhető a Google irodai programcsomagja, a Google Alkalmazások. A cég emellett a magyar nyelvű internetezőket is segíti az anyanyelvükön is elérhető Bloggerrel, az elérhető szolgáltatások pedig többféle csomagban is elérhetőek.

hvg.hu Tech

Saját virtuális világot indít a Google?

A nemrégiben megjelent hírek szerint a keresőóriás hatalmas titkolózás közepette fejleszti saját, a Second Life-hoz hasonló virtuális világát. A jelek szerint egy amerikai egyetemmel kerültek exkluzív viszonyba.