szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az iAlertU program az Apple hordozható gépeibe épített...

Az iAlertU program az Apple hordozható gépeibe épített mozgásérzékelőt (SMS - sudden motion sensor) is figyeli, hogy észrevegye, ha illetéktelenek nyúlnak géphez. A sourceforge.net/projects/ialertu/ oldalról ingyenesen letölthető szoftver olyan mint egy autóriasztó. A notebook távirányítójával lehet ki- és bekapcsolni, és ezeket a műveleteket rövid hangjelzéssel is visszaigazolja. Aktiválás után elsötétül a kijelző, mintha csak ott felejtettük volna a gépünket. Azonban ha valaki a billentyűzethez vagy az egérhez nyúl, esetleg lecsukja a gép tetejét, vagy csak éppen megmozdítja, a beállításoktól függően azonnal hangos sípolásba kezd. Ez a riasztó jelzés akár tíz percig is szólhat, de erről is a gép tulajdonosa dönt.

Beállítható a mozgásérzékelő érzékenysége

Persze egy elhagyott irodában felejtett gép kedvére szirénázhat, ha valaki felkapja és elviszi. Azonban a tolvajt vagy az illetéktelen géphasználót, a hangjelzésnél is kellemetlenebb meglepetés érheti. Ugyanis a riasztással egy időben bekacsol a beépített iSight kamera, és képet készít a gép előtt álló személyről. Ezt a képet pedig egy előre beállított e-mail címre el is küldi a program. Így ha már a gépünknek nyoma vész, annyi vigaszunk lehet, hogy személyleírást, pontosabban képet tudunk adni a tolvajról.

Gyanútlan kollégánk csak internetezni szeretett volna egy kicsit

Az iAlertU persze nem jelent tökéletes védelmet, azonban egy érdekes és látványos alkalmazás, amellyel biztosan el tudjuk kápráztatni ismerőseinket.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Bean nekünk ír!

A Bean egy szövegszerkesztő, ráadásul kifejezetten azoknak, akik hivatásszerűen írnak.