szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az új platform mögé olyan gyártók sorakoztak fel, mint a Lenovo, az Acer, a Gateway...

Az új platform mögé olyan gyártók sorakoztak fel, mint a Lenovo, az Acer, a Gateway és a Fujitsu.
A Centrino 2 platform két változatban érkezik: az egyiket a fogyasztói piacra szánják, a másikat az üzleti felhasználóknak. A főbb technológiai újítások többek között a HD képességek kiterjesztését szolgálják. Az új platform javulást ígér a Blu-ray lemezek lejátszása terén is, amennyiben lehetővé teszi egy teljes HD film megtekintését az akkumulátor újratöltése nélkül.

A Centrino 2 család öt új processzort foglal magában. A 2,8 GHz-es processzor például 60 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a 2,33 GHz-es chip. A 802.11n Wi-Fi szerves része a processzornak, és az Intel állítása szerint ötször gyorsabb vezeték nélküli kapcsolatot, valamint kétszer nagyobb hatótávolságot tesz lehetővé, mint az előző platform, sőt a WiMax technológiával is kompatibilis. A Centrino 2 következő generációját már beépített  WiMax-szal készítik majd.

(forrás: CNET NEWS.com)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hegedűs D. Géza: Lakatra zárt, kirabolt üres terek - Búcsú az Ódrytól

Hegedűs D. Géza: Lakatra zárt, kirabolt üres terek - Búcsú az Ódrytól

Le Monde: Magyarország egyre inkább Kína fő hídfőállása Európában

Le Monde: Magyarország egyre inkább Kína fő hídfőállása Európában

Az emberölések és az öngyilkosságok száma is csökken az EU-ban

Az emberölések és az öngyilkosságok száma is csökken az EU-ban