szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nemrégiben már szót ejtettünk egy ingyenes online karakterfelismerő...

Nemrégiben már szót ejtettünk egy ingyenes online karakterfelismerő szolgáltatásról itt . A JOCR program (letölthető innen) tudása azonban messze felülmúlja az előbbit.

Egyszerű felület, könnyű kezelhetőség

Az ugyancsak ingyenes, mindössze 84 Kbájtnyi JOCR ugyanis pillanatfelvételt készít képernyőnkről, asztalunkról, egy általunk kijelölt képrészletről, s a „lefotózott” területen lévő szöveget bemásolja a vágólapra, illetve megjeleníti a Jegyzettömbben.
A program különlegessége, hogy megadhatjuk, milyen nyelvű szövegről lesz szó, és – most jön a meglepetés – a választható nyelvek között a magyar is szerepel. Az persze köztudott, hogy 100%-os pontosságú OCR program nem létezik, mégis elmondható, hogy a JOCR szinte hibátlanul teljesített.

Pillanatok alatt megkapjuk a végeredményt

A program remekül használható olyan esetekben, amikor egy oldal vagy egy pdf fájl nem hagyja, hogy „kikopizzuk” a szöveget (a program sajátosságából fakadóan persze ne 100 oldalas pdf állományra gondoljunk, mert úgy kissé macerás a folyamat).
A JOCR használatának egyetlen feltétele van: MS Office 2003 vagy magasabb verziószámú csomagnak kell a gépünkön lennie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Nem kell többé gépelnie!

Bárkivel, bármikor előfordulhat, hogy egy papíron lévő szöveget kellene sürgősen...