szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A szövetségi nyomozóirodához immár közel 200 bejelentés érkezett visszaélésekről.

A szövetségi nyomozóirodához immár közel 200 bejelentés érkezett visszaélésekről. Január 22-én Michiganben letartóztattak egy férfit, aki FBI-ügynöknek adta ki magát, és a haiti árvák számára gyűjtött adományokat. Az adománygyűjtő levelekben általában vagy túlélőnek, vagy haiti kormánytisztviselőnek adják ki magukat a csalók, akik sokszor adnak meg telefonszámot is, majd arra is ügyelnek, hogy áltisztviselők vegyék fel a kagylót. A visszaéléseket elkövetők még sok ismerőssel rendelkező Facebook-accountokat is feltörnek, így a feltört account tulajdonosának valamennyi ismerőse kapott egy adakozásra felkérő üzenetet, amit nehéz megkülönböztetni a valódi adománygyűjtéstől. A visszaélések klasszikus formáit is bevetették a bűnözők: nem létező alapítványok nevében is gyűjtenek pénzt, illetve nemzetközi szervezetek – mint például a Vöröskereszt – helyi irodáinak adják ki magukat. Az ál-antivírusok fejlesztői is kihasználták a kínálkozó lehetőségeket, mivel számtalan olyan fertőzött oldalt hoztak létre, amelyek az adományozás lehetőségeiről ígértek tájékoztatást, ám az oldalakat felkeresők hamis biztonsági riasztásokat kaptak, és azonnali megoldásként ál-vírusirtókat is letölthettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2021-et kell kihúzni valahogy - Ellenzéki polgármesterek mutatták be a terveiket

2021-et kell kihúzni valahogy - Ellenzéki polgármesterek mutatták be a terveiket

SZFE-hallgatók: Érezhető a bosszúvágy az egyetem blokádjáért

SZFE-hallgatók: Érezhető a bosszúvágy az egyetem blokádjáért

Nyáron rendeznék meg az Ünnepi Könyvhetet, ősszel a Könyvfesztivált

Nyáron rendeznék meg az Ünnepi Könyvhetet, ősszel a Könyvfesztivált