szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A YouTube internetes videomegosztó oldal napi forgalma átlépte a napi 2 milliárd megtekintést. Ez közel kétszerese a három legnagyobb amerikai televízióhálózat főműsoridőbeli nézettségének - hangsúlyozza a társaság, mely egy blog-bejegyzésben közölte a hírt.

A YouTube-ra ma percenként átlagosan 24 órányi tartalmat töltenek fel; ez egy hét alatt mintegy 150 ezer teljes filmnek felel meg.

Az ötéves jubileum alkalmából nemrég indult a YouTube - FiveYear's Channel nevű weboldal, melyen hírességek és egyszerű felhasználók oszthatják meg egymással, hogyan hatott életükre az online videomegosztó. Egy dokumentumfilm-rendező feleleveníti többek között, ahogy egy iráni ellenálló a YouTube-ot használta üzeneteinek a külvilág felé való eljuttatására, vagy ahogyan egy rákos férfi videonaplót vezetett a betegséggel folytatott küzdelméről.

"Öt évvel ezelőtt egy májusi napon, hónapokon át tartó éjszakázások, tesztelés és előkészületek után, a YouTube alapítói elindították a youtube.com bétaverzióját" - idézi fel a társaság a kezdeteket.

A kaliforniai székhelyű céget három PayPal-alkalmazott, Chad Hurley, Steve Chen és Jawed Karim alapította 2005 februárjában. Alig 19 hónappal később a Google Inc. 1,65 milliárd dollárért (372 milliárd forint) megvásárolta a társaságot, mely azóta a Google leányvállalataként működik, s szakértők szerint fontos szerepet játszhat a Google internet-televíziós terveiben.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Szovjet háborús filmek a YouTube-on

Az orosz Moszfilm filmstúdió és a YouTube videomegosztó portál klasszikus szovjet háborús filmeket mutat be ingyenesen a második világháborúban aratott győzelem 65. évfordulója alkalmából.

hvg.hu Tech

Újra elérhető a YouTube

A szerdai Wikipedia-problémák után csütörtökön kisebb-nagyobb időszakokra a YouTube nem volt elérhető.

hvg.hu Tech

Magánvideók a YouTube-on

Ezentúl a felhasználók korlátlanul megoszthatnak a YouTube-on magánvideókat, azaz olyan klipeket, melyek nem jelennek meg a nyilvános keresőben.

Kuszkó-Kalovits Judit Shake

Pincérből popsztár a youtube segítségével - videókkal

Tizenhét évesen a holland Esmée Denters csinos, hétköznapi fiatal lány volt, jó hanggal, egy webkamerával és az álmaival. Egy videomegosztóra feltöltött első dalainak hátterében néha édesanyja hangja hallatszik, miszerint „Esmée, kész a vacsora!” Húszévesen megéálte álmait. Dalainak hátterében pedig már nem édesanyja, de Justin Timberlake hallatszik.