szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A dologhoz természetesen szükségünk lesz internetre, hiszen online szolgáltatásról van szó.

A dologhoz természetesen szükségünk lesz internetre, hiszen online szolgáltatásról van szó. De ezen felül más nem igazán kell hozzá. Ülhetünk Windowsos, Linuxos vagy OS X-es gép előtt, a böngészőben simán elérjük a PDFescape oldal szerkesztő felületét.
Használatához még csak regisztrálni sem fontos, igaz, ha ezt megtesszük, cserébe legközelebb ott folytathatunk egy félbehagyott szerkesztést, ahol az abbamaradt.
Szóval akár ingyenes regisztrációval, akár csak úgy, de pillanatok alatt megkezdhetjük PDF állományunk feltöltését. Némi korlátozás azért van: maximum 2 MB-os lehet a fájl, és legfeljebb 50 oldalas lehet. Ez mondjuk az átlagos PDF fájlok esetében azért bőségesen elegendő. Egy színes magazin PDF nyomtatásra optimalizált változatát amúgy sem igazán érdemes online szerkeszteni.

Online szerkesztés, egyszerűen

A feltöltés gyorsan megy, s akár jelszóval védett anyagokat is szerkeszthetünk (persze csak a jelszó ismeretében).
Ha megnyitottuk a dokumentumot, rögtön lehetőségünk van egyszerű olvasgatásra és mondjuk a kijelölt szövegek vágólapra másolására, de ennél azért bonyolultabb dolgokra is képes a PDFescape.
Így elhelyezhetünk szövegdobozokat, jegyzeteket, nyilakat, linkeket, űrlap-elemeket, különféle objektumokat (vonal, kör stb.) a dokumentumban bárhol. A használatot kicsit szokni kell, de nem azért, mert olyan bonyolult, hanem mert az objektumok elhelyezése kicsit szokatlanul megy (olyan, mintha éppen kijelölnénk valamit, nem látjuk rögtön magát az objektumot). Ettől függetlenül gyorsan és egyszerűen használható minden, s ha valamit elhelyeztünk az anyagban, az utólag is módosítható.

A letöltött PDF az Adobe Readerben

A Pages fülre kattintva az oldalakat rendezgethetjük, mozgatás, forgatás, törlés lehetőségek állnak rendelkezésre.
Munkáinkat menthetjük online (ha regisztráltunk), de természetesen le is tölthetjük a módosított PDF fájlokat, egyetlen kattintással. Sőt, közvetlenül a szerkesztőből nyomtathatunk is, ha arra van szükségünk.

Online eszköztár

Mindent egybevetve nagyon jól használható, és gyors online megoldással van dolgunk. Ha éppen nincs kéznél Adobe Acrobat vagy más PDF szerkesztő szoftver, az alap funkciókat itt is megkapjuk, teljesen ingyen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Weboldalból PDF egy kattintással

Telepíthetünk persze PDF nyomtatókat, vagy különféle plug-ineket az erre alkalmas böngészőbe, de a legegyszerűbb...

Ráerősít a hulladékgazdálkodásra a Mol

Ráerősít a hulladékgazdálkodásra a Mol

Exhumálni akarják a Dániában tömegsírba temetett, koronavírusos nyérceket

Exhumálni akarják a Dániában tömegsírba temetett, koronavírusos nyérceket

Trump egyelőre nem árulja el, hogy elindul-e a 2024-es elnökválasztáson

Trump egyelőre nem árulja el, hogy elindul-e a 2024-es elnökválasztáson