szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Gartner adatai szerint 2010 első negyedévében 27 millió okostelefont adtak el világszerte, és ezeknek több mint a...

A Gartner adatai szerint 2010 első negyedévében 27 millió okostelefont adtak el világszerte, és ezeknek több mint a felén Symbian vagy Windows Mobile operációs rendszer fut. Ezeken a felhasználók jellemzően már nem csupán ismerőseik telefonszámát tárolják, de naptárbejegyzéseiket, feljegyzéseiket is szinkronizálják a készülékekkel, amelyek alapértelmezett beállításaik szerint még a meglátogatott weboldalak, közöttük például a Facebook belépő adatait is megjegyzik.
A telefon elvesztéséhez kapcsolódó kockázatok mellett folyamatosan növekszik a veszélye annak is, hogy a készüléket vírustámadás éri. Az elmúlt hónapokban számos olyan csaló alkalmazás jelent meg, mely megtévesztéssel veszi rá a felhasználókat arra, hogy hozzáférést biztosítsanak az okostelefonjukhoz. Amennyiben ez sikeres, az alkalmazás a felhasználó tudtán kívül emelt díjas számokat hív fel, vagy sms üzeneteket küld ezekre.
A most megjelent mobil biztonsági programcsomag, a Mobile Security vírusdefiníciós adatbázison alapú vírusvédelmet és heurisztikus keresést is tartalmaz. A vírus- és kémprogramvédelem egyaránt kiterjed a készülék beépített memóriájára, valamint a cserélhető memóriakártyák beolvasására és megtisztítására. Lehetséges a memóriában futó folyamatok ellenőrzése, emellett a Mobile Security ellenőriz minden vezetéknélküli kapcsolatot, beleértve a wifi és a bluetooth kapcsolatokon keresztül érkező fájlokat is.
A vírusvédelem mellett az ESET Mobile Security legérdekesebb tulajdonsága a távoli törlés (remote wipe) funkció. Ennek a segítségével a jogosult felhasználó távolról tudja törölni az összes adatot egy speciális SMS segítségével elhagyott vagy ellopott telefonjáról. A szoftvercsomag ezenkívül tájékoztat a biztonsági résekről, kiszűri a kéretlen sms üzeneteket, és beépített tűzfal segítségével monitorozza a kimenő és a bejövő kommunikációs kísérleteket. 
Az ESET Mobile Security angol nyelvű változata már elérhető az ESET honlapján. A szoftvercsomag 1 készülékre vonatkozó végfelhasználói ára bruttó 7990 forint.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

3 milliárdért pályázhatnak a kutatók az ITM-nél

3 milliárdért pályázhatnak a kutatók az ITM-nél

Egy magyar kórházigazgató szerint a koronavírus-fertőzésen átesetteket valószínűleg nem kell beoltani

Egy magyar kórházigazgató szerint a koronavírus-fertőzésen átesetteket valószínűleg nem kell beoltani