szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Számtalan weboldalon látható már a facebook apró kék Like (Tetszik) gombja, amely az egyes weboldalak megosztását teszi lehetővé a közösségi oldalon.

Amíg azonban a Like az üzenőfalunkra továbbítja a megosztást, és elérhetővé teszi azt minden ismerősünk számára, addig a Send (küldés) gomb használatánál meghatározhatjuk, hogy kivel szeretnénk megosztani az adott site tartalmát. A címzett lehet bármely ismerősünk a facebookon, vagy ismerősök csoportja, illetve külső email cím is. A weboldalak tulajdonosai a Like gomb mellé tudják a Send gombot is beilleszteni, ehhez a Facebook segítséget is nyújt a webmestereknek. A Send domb használata beleszámít a weboldalon látható tetszésnyilvánítások szánmába.

Kereső-optimalizációval és online marketinggel foglalkozó szakemberek szerint a személyes ajánlás még hatékonyabb eszköz a weboldalak tulajdonosainak mint a hagyományos lájkolás, hiszen, akinek személyesen küldte el egy ismerőse egy adott oldal linkjét, az szívesebben kattint rá, mintha az csak egy hivatkozás lenne a sok egyéb másik mellett a Facebook kezdőlapján. Így a Send gomb használata ugyan nem fogja drasztikusan megnövelni egy site látogatottságát, ugyanakkor arról a látogatóról, aki a szolgáltatáson keresztül érkezik a weboldalunkra, tudhatjuk, hogy az átlagnál érdeklődőbb, fogékonyabb látogató, hiszen ismerőse ajánlotta neki a linket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!