szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Lockheed a világ vezető fegyvergyártója és fejlesztője: legnagyobb megrendelőjük természetesen az USA védelmi...

A Lockheed a világ vezető fegyvergyártója és fejlesztője: legnagyobb megrendelőjük természetesen az USA védelmi minisztériuma. Ha egy fegyvergyártó cég szervereit támadás éri, az különösen kellemetlen (gondoljunk csak az ott tárolt adatok jellegére), ha azonban az USA legnagyobb fegyver-beszállítóját éri támadás, nos az már valóban probléma.

Fegyverekről és titkos fejlesztésekről lévén szó, nem sokat árult el a cég szóvivője: csupán annyit erősítettek meg, hogy az LM gépeit és hálózatát folyamatos támadások érik, a  behatolási kísérletek lassan egy hónapja tartanak. A Reuters jelentése szerint az USA védelmi minisztériuma fel is ajánlotta segítségét a cégnek, így valószínűleg együtt próbálják visszaverni a támadásokat. Az USA-nak azért lenne roppant veszélyes, ha a behatolás sikeres lenne, mivel a legtöbb fegyver-beszállító ugyanolyan (vagy hasonló) rendszert és hálózatot használ, mint a Lockheed. Hogy milyen csoport (vagy ország?) állhat a kísérletek mögött, arról egyelőre nem adnak ki információt.

Bármennyire is ritka az ilyen támadás, nem ez az első eset, hogy az USA egyik nagy, fegyver-beszállítóját hackertámadás éri: 2008-ban a Booz Allen Hamilton nevű cég hálózatába hatoltak be máig ismeretlen támadók. 
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!