szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A webdizájnerek és webmesterek, kezdőtől a legprofibb szakemberekig mind tudják, hogy az IE6 bizony egy rémálom: hogy...

A webdizájnerek és webmesterek, kezdőtől a legprofibb szakemberekig mind tudják, hogy az IE6 bizony egy rémálom: hogy miért, arról könyveket lehetne írni, legyen elég most annyi, hogy általában nem kompatibilis semmivel (még saját magával sem), az oldalakat többnyire úgy jeleníti meg, ahogy akarja, és nem igazán követi a HTML- és CSS-szabványokat sem.

 Az IE6 visszaszámláló szerint a Windowsba épített browser-ballot (ezzel böngészőt választhatunk a rendszer telepítésekor) sikeres volt, a felhasználók szépen lassan leszoknak az IE6-ról: világszinten már csak 10% körül van a böngésző részesedése. A legjobb helyen az USA és Anglia áll: itt már csak 3% használja az ősrégi, elavult böngészőt. Jóval meglepőbb azonban a kínai adat: itt még mindig 33,9% használja a tízéves böngészőt. Második helyen Dél-Korea áll 22,3%-kal.

Szóval bármennyire is akarunk szabadulni tőle, kedves webmesterek: még mindig érdemes figyelni az IE6 „CSS hekkelésekre” és hasonló trükkökre, különben sok embernek meg sem jelenik a csodálatosra fejlesztett weboldalunk. Főleg Kínában…

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Többen máris megrohamozták a utahi sivatagban talált fémoszlopot

Többen máris megrohamozták a utahi sivatagban talált fémoszlopot

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Alig találtak fertőzötteket az óbudai és pesterzsébeti óvodákban, bölcsődékben

Alig találtak fertőzötteket az óbudai és pesterzsébeti óvodákban, bölcsődékben