Tetszett a cikk?

A milliárdos felhasználói számhoz közelítő Facebook pénzt kérne azoktól, akik több figyelmet szeretnének kapni megosztásaiknak.

Nem nézi tétlenül a Facebook, hogy bár aktív tagjainak száma a milliárdos határt közelíti, az egy felhasználóra eső bevétel csökkenőben van. A Stuff beszámolója szerint a közösségi oldal már teszteli azt az új lehetőséget, hogy némi pluszpénzért cserébe több ismerősünknek jelenítené meg az általunk kiválasztott megosztást. A lehetőség nem a szervezeti oldalakra vonatkozna - ők jelenleg a rajongóikra szűkített hirdetésekkel oldhatják ezt meg -, hanem a magánszemély felhasználók vehetnék igénybe.

A közösségi oldal szóvivője megerősítette, hogy valóban tesztelnek egy megosztás-kiemelési funkciót. A Stuff értesülései szerint egy posztolásunk kiemelésének árával is kísérleteznek még. Az egyik lehetséges forgatókönyv szerint 2 dollárba, azaz 400-450 forintba kerülne, fizetni PayPal igénybevételével és bankkártyával is lehetne.
A Facebook korábban nyilvánosságra hozott adatai szerint egy felhasználó átlagos megosztását a főoldali fal szűrőmechanizmusai miatt ismerőseinek kb. 12 százaléka látja. A kiemelt megosztások minden ismerős falán feltűnnének, ami egyrészt jó lehetőségeket, másrészt komoly spamelési veszélyeket is rejt magában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Letiltotta a francia Bitche város oldalát a Facebook, mert káromkodásnak hitte a nevét

Letiltotta a francia Bitche város oldalát a Facebook, mert káromkodásnak hitte a nevét

Nincs megállás: továbbra is szárnyalnak a PC-eladások

Nincs megállás: továbbra is szárnyalnak a PC-eladások

31 napon át élőben közvetítette az életét, új rekord született a Twitch-en

31 napon át élőben közvetítette az életét, új rekord született a Twitch-en