szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bejelentés nélkül aktivált egy új funkciót a Facebook. A Friendshake / Find Friends Nearby megmutatja, hogy melyik ismerősök és más felhasználók vannak éppen közel hozzánk.

Nem sokkal az érdeklődés és földrajzi közelség alapján ismerősöket ajánló Glancee felvásárlása után a Facebook elindította Friendshake / Find Friends Nearby nevű újdonságát. A funkció a webes felület mellett mobilweben és a telefonos alkalmazásokban is elérhető - számol be róla a TechCrunch.

Az alkalmazás jelenleg úgy működik, hogy nekünk, illetve a közelben lévőknek is be kell lennünk lépve az fb.com/ffn, ahol az ismerősök és az ismeretlenek közül is mindenki látszik. Mivel az alkalmazás csak az éppen belépett ismerősöket mutatja - tehát azokat, akik olvasták ezt a hírt és éppen most próbálgatják az URL-t -, így a felhasználólista valószínűleg senkinél nem lesz túl hosszú. [Frissítés: hétfőn északa a fenti URL nem működik. Előfordulhat, hogy ideiglenes probléma van, de az is, hogy a Facebooknál csak véletlenül élesítették ki idő előtt a funkciót, amit aztán deaktiváltak.]

Az ismerősökkel való találkozások összehozása mellett a Friendshake jól jöhet akkor is, ha például egy bulin velünk lévő, egyelőre ismeretlen embereket szeretnénk gyorsan megtalálni és bejelölni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
10 millióra büntették a Wizz Airt az ügyfélszolgálata miatt

10 millióra büntették a Wizz Airt az ügyfélszolgálata miatt

Hegedűs D. Géza: Lakatra zárt, kirabolt üres terek - Búcsú az Ódrytól

Hegedűs D. Géza: Lakatra zárt, kirabolt üres terek - Búcsú az Ódrytól

Bűnügyi felügyelet alatt marad Bige László

Bűnügyi felügyelet alatt marad Bige László