szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Folytatódott a Bónusz Brigád dinamikus növekedése, így az év első öt hónapját piacvezető pozícióban zártak – áll a magyar tulajdonú társaság közleményében. De a Kupon Világ is hasonló pozícióban látja vállalkozását.

A Bónusz Brigád piacvezető pozícióját múlt héten a GKIeNET piackutató is megerősítette, amely szerint minden mért adat vonatkozásában (ajánlatszám, eladott bónuszok száma, árbevétel, Facebook-követők száma) egyértelműen vezet a Bónusz Brigád. A 2010 szeptemberében Magyarországon elsőként, hazai start-up vállalkozásként elindult közösségi vásárlóoldal az idei évben tavalyi forgalmának megduplázását, legalább 2,2 milliárd forintos bevétel realizálását és a 2011 decemberében elért 42%-os piaci részesedésének további növelését tervezi. A kezdetektől piacvezető, tavaly október óta pedig már nyereségesen működő közösségi vásárló oldal eddig már közel 3,3 milliárd forintot „alkudott le”. A Bónusz Brigád amellett, hogy Magyarország egyik legismertebb internetes márkájává nőtte ki magát, Európában is a leginnovatívabb bónuszos/kuponos piaci szereplőként tartják számon – írja a cég a szerdán kiadott közleményében.

A Kupon Világ is azt állítja, hogy piacvezető: a cég első teljes pénzügyi évében összesen több mint 1,3 milliárd forint bevételt ért el a honlap eladási adatai alapján, amelynek legnagyobb része az utazás területén történő kuponeladásokból származott. A 2010-ben alakult cég 2011 decemberére piacvezető pozícióba került – írják. A múlt hónapban összesen több mint 244 millió forint bevételt ért el a vállalat, amely a tavalyi év legjobb hónapját közel 19 százalékkal, a tavalyi év májusi hónapját pedig 120 százalékkal múlta felül. A 2012-es évet is figyelembe véve a cég indulásától kezdve átlagosan havi 56,5 százalékkal bővült.

Ahogy májusi, vitaindítónak bizonyult összeállításunkban megírtuk: a magyarországi pálya annyira kicsi, hogy nehéz rajta gólt lőni, és ez az általános bölcsesség a közösségi vásárlás területén fokozottan igaz. A GKIeNet becslése szerint tavaly 4,3 milliárd forintos piacot idén nyolc jelentős szereplő hagyta el, köztük tőkeerős cég is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola

Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola

Kafka, Kundera és Havel szelleme lengi be az induló Cseh Filmkarnevált

Kafka, Kundera és Havel szelleme lengi be az induló Cseh Filmkarnevált