szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a kis- és középvállalatok többet szenvednek a rosszindulatú programoktól, mint nagyobb társaik, tudatosságban még sokszor elmaradnak tőlük - állapította meg a Kaspersky.

A B2B International Kaspersky Lab megbízásából készített felmérése rámutatott, hogy a kkv-k lényegesen sebezhetőbbek a vírusok, férgek, a kémprogramok, valamint más rosszindulatú programok támadásaira. A kutatásból kiderült, hogy a kisvállalatok 63 százaléka, míg a középvállalatok 60 százaléka szembesült rosszindulatú programmal a hálózaton belül az elmúlt 12 hónapban. Ezzel szemben a nagyobb vállalatokat már más típusú fenyegetések aggasztják, például a kémkedés, adathalászat és DDoS támadások.

Ugyanez a tanulmány hívta fel a figyelmet arra, hogy a kisebb szervezetek kevesebb vagy kevésbé fejlett IT biztonsági eszközökkel rendelkeznek, mint a nagyvállalatok többsége. A kkv-k mindösszesen negyede vallja magát igazán proaktívnak, a kisvállalatok 19 százaléka, míg a középvállalatok 15 százaléka inkább akkor gondol az IT biztonságra, ha a baj már megtörtént.

A nagyobb vállalatokra már a magasabb szintű tudatosság és biztonsági szakértelem jellemző. Ezeknek a vállalatoknak mintegy fele kizárólag az engedélyezett és fizetős biztonsági megoldásokat ismeri el, míg a kisvállalatok 70 százaléka és a középvállalatok 58 százaléka véli úgy, hogy az engedély nélküli termékek is megfelelő védelmet biztosítanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!