szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár az újabb szórakoztatóelektronikai és háztartási eszközök többsége automatikusan átáll, nem árt végignézni az otthon található készülékeket, biztosan átálltak-e a téli időszámításra. Adunk néhány ötletet, mi mindent érdemes ellenőriznie.

A karóra mellett legtöbbek által időellenőrzésre használt eszköz a mobiltelefon. Jó hírünk van, az okostelefonok közül nagyjából mindegyik automatikusan átáll a téli időszámításra - igaz, az iPhone-ok esetében az utóbbi években többször volt probléma, így érdemes a hétfői ébresztés beállításánál körültekintően eljárni -, de a hagyományos mobilok egy része is magától megoldja a dolgot.

A régebbi készülékek és néhány mai hagyományos telefon esetében azonban szükséges a kézi beállítás. Ha a lakásban található készülékek alapján nem biztos benne, hogy melyiknek van igaza, ezen az oldalon ellenőrizheti a helyes időt.

Szintén maguktól időt váltanak a windowsos gépek, a Macintoshok, valamint a linux rendszert futtató számítógépek, ezekkel nincs tehát sok gond. Érdemes viszont átnézni a többi elektronikai eszközt, így például a lakásban található órákat (különös tekintettel a hétfői ébresztésért felelős darabra), a konyhai időjelzésre klasszikusan használt mikrohullámú sütőt, az időzíthető mosógépeket, a digitális és órás kijelzővel rendelkező hűtőket, a videó-, dvd- és más médialejátszókat, a hordozható médialejátszókat, a tévékészülékeket, az időzíthető termosztátokat, vagy például a digitális időjárás-állomásokat.

Az otthoni eszközök ellenőrzése után azt is elolvashatja, hogyan hat testére az időváltás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!