szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel 60%-kal többet beszéltek a vodafone-osok az M7-es autópályán egy átlagos hétköznaphoz képest és egyes időszakokban 55%-kal több sms-t küldtek a hófúvás okozta forgalmi dugókban elakadt ügyfelek az autópályákon - közölte a szolgáltató. Aki útnak indul, annak néhány alapvető dologra oda kell figyelnie a mobiljával kapcsolatban is.

Várható rossz időjárás esetén – így a mai napon is – hosszú autóútra indulók a szokásos meleg takaró, innivaló és élelem mellett lehetőség szerint figyeljenek arra is, hogy teljesen feltöltsék mobiltelefonjuk akkumulátorát. Sokaknak nem jut eszébe, pedig hasznos módszer, hogy az autóval közlekedés főleg ilyenkorra szerezzenek be autós (szivargyújtó) mobiltöltőt. Az autósoknak és a tömegközlekedési eszközzel indulóknak is hasznos, ha pótakkumulátort visznek magukkal. Autóból így vészhelyzetben a lehető leggyorsabban tudnak segítséget kérni és tájékozódni, az akár több órát késő vonatokról pedig értesíteni családtagjaikat.

Jó tudni, hogy a GPS funkció használata kifejezetten sok energiát igényel, így ha egy helyben áll - vagy más miatt nem fontos -, ezt kapcsolja ki.

Ne dőljön be a neten keringő pletykáknak, az egyik sok helyen felbukkanó tipp például teljesen hatástalan.

Hogy mennyire fokozott ilyen helyzetekben a mobilhasználat, jól bizonyítják a Vodafone által ma közölt statisztikai adatok. Március 14-én és 15-én az M7-es autópályán közel 60%-kal többet beszéltek mobiltelefonon a Vodafone előfizetők, az adatforgalom pedig csaknem 15%-kal nőtt, míg az M1-esen elakadt autósok több mint 40%-kal magasabb hívás-és 10%-kal több mobiladat forgalmat bonyolítottak egy átlagos hétköznaphoz képest. A két autópályán a kritikus 72 órában (március 14. 12 óra és március 17. 12 óra között) átlagosan több mint 20%-kal volt magasabb az SMS forgalom, mint hét közben általában. A legkiugróbb időszaknak március 14. estéje bizonyult, amikor a két autópályán veszteglő vodások 18 óra és éjfél között egy átlagos nap sms-forgalmának mintegy 55%-át bonyolították.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hipószerű oldatot árult vírusirtóként és egymilliót kaszált egy férfi

Hipószerű oldatot árult vírusirtóként és egymilliót kaszált egy férfi

Akciós áron kínálják az ékszereket Vajna Tímea bedőlt gyémántérdekeltségéből

Akciós áron kínálják az ékszereket Vajna Tímea bedőlt gyémántérdekeltségéből

Horn Gábor: Nyerni lehet és nyerni kell, de ehhez mást és máshogy kell tenni

Horn Gábor: Nyerni lehet és nyerni kell, de ehhez mást és máshogy kell tenni