szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Veszített népszerűségéből az amerikaiak körében az Apple és a Google, pontosabban a márkák, amelyeket képviselnek.

A YouGov BrandIndex 2013 első félévére vonatkozó felmérése szerint már nincs az első tíz legkedveltebb márka között a két óriás, az Apple és a Google. Persze már korábban is voltak erre utaló jelek, hiszen az Apple már a tavalyi év második félévében is „csak”a 11. helyet szerezte meg, a Google viszont még ott kapaszkodott a 10. helyen.

Forrás: nepalit.com

Idei pozícióvesztésük annak fényében is meglepő, hogy az Apple amúgy igen előkelő helyen áll a felhasználói elégedettséget vizsgálva, a Google pedig egyértelmű piacvezető az Android és keresője vonatkozásában.

Persze olyan cégek is vannak, akik mind tavaly, mind most jól szerepeltek, az Amazon például kétszer is ott van a tízes listán, egyszer saját jogán, egyszer a Kindle-lel, illetve a YouTube is megtartotta márkakedveltségét.

A YouGov BrandIndex egy évben több mint 1,2 millió, reprezentatív minta alapján választott amerikait faggat ki. A márkákat úgynevezett Buzz pontokkal mérik, amelyet egy kérdésre adott válasz alapján állapítanak meg. Arról érdeklődnek, hogy amennyiben valaki az elmúlt 2 hét során hallott egy márkáról (akár hirdetésben, akár a hírekben, akár csak úgy valakitől), akkor pozitívan vagí negatívan ítélte-e meg a szóban forgó márkát.

A válasznak megfelelően pontoznak -100 és 100 között – a nulla azt jelenti, hogy ugyanannyian ítélték pozitívnak, mint ahányan negatívnak az adott márkát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megkapta az engedélyt az utóbbi idők legérdekesebb telefonja – csak már nincs, aki legyártsa

Megkapta az engedélyt az utóbbi idők legérdekesebb telefonja – csak már nincs, aki legyártsa

Az ukránok és a csehek az oroszok, a magyarok az ukránok miatt aggódnak

Az ukránok és a csehek az oroszok, a magyarok az ukránok miatt aggódnak

Milyen feltételek mellett lehet most hitelt felvenni?

Milyen feltételek mellett lehet most hitelt felvenni?