szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt hihetnénk, egy jópofa, látványos videó elkészítése nagy szaktudást igényel. Egy ügyes szolgáltatás azonban rácáfol erre.

Azt persze nem állítjuk, hogy a ShotClip nevű szolgáltatás segítségével készített videónkat azonnal be kellene nevezni valamelyik nagy nemzetközi megmérettetésre, azonban arra, hogy meglepjük „tudásunkkal” családtagjainkat, barátainkat, remekül megfelel.

Mivel webes szolgáltatásról van szó, semmit sem kell letöltenünk a gépünkre, egyszerűen fel kell lépnünk a ShotClip oldalra. Érdemes először megnézni a site működését bemutató videót (akár itt az oldalunkon, a cikk alatt), majd tovább is léphetünk a Get Started gombra kattintva.

Itt különféle témák közül választhatunk, majd a szolgáltatás segítségével lépésről lépésre felépíthetjük videónkat. Mindehhez részletes angol nyelvű segítséget is kapunk, s ha ezen átrágjuk magunkat, máris megérthetjük, milyen lépésekből is kell állnia egy profinak ható filmecskének.

Ha már kellően kiokosodtunk, akkor egy rövid regisztrációt követően hozzá is kezdhetünk a videokészítésnek. Egy jól áttekinthető felületen dolgozhatunk, ahova képeket, videókat, hangokat egyaránt feltölthetünk, majd a fogd és dobd módszerrel dolgozhatunk. Filmecskénkbe effekteket és látványos átmeneteket is tehetünk. Valamennyi lépést követően egy előnézeti ablakban megtekinthetjük, éppen hogyan áll a videónk.

Ha már elégedettek vagyunk az eredménnyel, akkor a Publish and Share gombra kell kattintanunk, majd egy új ablakba jutunk, és innen oszthatjuk meg művünket a nagyvilággal. Annyi megkötés azért van, hogy ha teljesen ingyen akarjuk ezt tenni, a szolgáltatás logója rákerül a filmünkre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németország újraegyesítését festették meg egy hetedik kerületi tűzfalra

Németország újraegyesítését festették meg egy hetedik kerületi tűzfalra

Hiába a tűzszünet, szakadatlanul szólnak a fegyverek Hegyi-Karabahban

Hiába a tűzszünet, szakadatlanul szólnak a fegyverek Hegyi-Karabahban

Drága kellemetlenség: foltot hagy az iPhone 12 töltője az Apple-féle tokokon

Drága kellemetlenség: foltot hagy az iPhone 12 töltője az Apple-féle tokokon