szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Ingyenesen elérhető, okostelefonokra készített vészhelyzeti információs alkalmazást indított a katasztrófavédelem, így ezentúl bárki azonnal értesülhet mindenféle, a lakóhelye környékét érintő időjárási anomáliáról, veszélyhelyzetről.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn jelentette be, hogy elindították a bárki által elérhető, okostelefonokra és táblagépekre készített, országos vészhelyzeti információs alkalmazásukat.

Az ilyen készülékek felhasználói internetkapcsolat megléte esetén már az első indításkor személyre szabhatják, hogy országos, vagy egy konkrét megyére vonatkozó vészhelyzeti információkat szeretnének kapni e rendszer révén.

Az OKF három kategóriába sorolva tájékoztatásként, figyelmeztetésként vagy riasztásként ad hírt az egyes eseményekről, és ha a főigazgatóság központjába beérkezik egy adott területre vonatkozó meteorológiai információ, akkor ez az adat az alkalmazáson keresztül azonnal elérhetővé válik mindazok számára is, akik az adott területet érintő információk figyelését beállították készülékük számára.

A rendszer térképes felülettel is rendelkezik, tehát aki szeretné, térképi adatokat is társíthat egy konkrét vészhelyzeti információhoz. A szolgáltatás bárki számára ingyenesen hozzáférhető, a közzétett információk pedig három napra visszamenően is elérhetők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!