szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legutóbbi, órákon át tartó leállás után nem sokkal kedd este ismét elromlott valami a UPC-nél. A felhasználók jelzései szerint a közel másfél órás leállás alatt valakinél a telefon sem működött.

Egy hónappal a november elején történt, közel négy órán át tartó netleállás után ismét komoly probléma lépett fel a UPC internetes szolgáltatásában kedden este, 21 óra után nem sokkal. A Twitteren és a szolgáltató facebookos oldalán is olvasható beszámolók szerint “sok oldalnál DNS címkiosztási hibával” találkoznak a felhasználók, egyes beszámolók szerint "a héten már negyedjére". Más azt írja: nála a telefon sem működik.

Szevasztok.

A UPC ügyfélszolgálatának ilyenkor tapasztalható leterheltsége miatt sok ügyfél nem éri el a szolgáltatót.

A novemberi leállás oka az volt, hogy a DoclerWeb hálózata a sajátjaként hirdette a UPC Magyarország IP-tartományait a nagyobb európai internet-kicserélő központokon. A mostani hibával kapcsolatban a szolgáltató facebookos oldalán azt közölte "jelenleg központi hibát okoz a teljes internet hálózatunkon egy DNS szerver probléma. Kollégáink dolgoznak a hiba elhárításán." [Frissítés: a szolgáltató 22:28-kor jelezte, hogy sikerült megoldani a problémát.]

Ha máskor is kíváncsi a legfontosabb hírekre, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!