szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Míg az Apple az ujjlenyomat-olvasót favorizálja, a Samsung más utat követ. Februárban, az MWC-n mindenre fény derül.

Ahogy közeledik a mobilvilág meghatározó éves seregszemléje, a Mobile World Congress (MWC), úgy derülnek ki újabb és újabb részletek az oda készülő eszközökről.

A koreai ZDNet most azt valószínűsíti, hogy ezen a kiállításon mutatkozhat be a Samsung első olyan okostelefonja, amelyet írisz-szkennelés, 2560 x 1440 pixeles, a normál HD felbontásnál négyszer élesebb felbontás (QHD) jellemez, és a vadonatúj Tizen operációs rendszert futtatja majd (lehet, hogy a Galaxy S5-ről van szó?)

Persze nem ez az első találgatás (kiszivárogtatás?) a Samsung készülő zászlóshajójáról. Nemrég például egy „rejtélyes” telefon jelent meg a GFXBenchen, és sokan Galaxy S5-ként azonosították. Ha tényleg erről a telefonról van szó, akkor csak annyiban volna érdekes a februári megjelenés, hogy mind a Galaxy S3-t, mind az S4-et tavasszal ismerhette meg a világ, így a február elejei premier kilógna a sorból.

Forrás: ZDNet Korea

Ami a QHD megjelenítőt illeti, néhány site a világ első kereskedelmi forgalomba kerülő 2560 x 1440-es kijelzőjeként utal rá, azonban ne feledjük, a Vivo korábban már bejelentett egy hasonló felbontású kijelzőt, amely – ha minden igaz – ezen a héten kerülhet a világ elé.

Az írisz-szkennelés technikai hátterét a ZDNet cikke nem részletezi, viszont erről egy novemberben közzétett Samsung-szabadalomban már olvashattunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók

Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók