szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az, hogy mekkora a specifikációban egy telefon belső tárhelye, nem esik egybe azzal, hogy mennyi hely áll a felhasználó rendelkezésére. És ez a 16 GB-os Galaxy S5-nél sincs másképp.

Az alap Samsung Galaxy S5 16 GB-nyi ROM-mal érkezik, azonban azt senki se gondolja, hogy valóban ennyi tárhellyel gazdálkodhat (és most tekintsük el az amúgy meglévő tárhelybővítési lehetőségektől, azaz a microSD kártyáktól).

Bár a Samsung jelentősen lecsökkentette a Galaxy S5-nél a bloatware (felesleges programok) kategóriába tartozó szoftvereket, azért bőven kerültek programok és alkalmazások a telefonba, így a 16 GB-os ROM-nak csak egy részét kapja meg a felhasználó, akárcsak a többi népszerű telefon esetében. Két weboldal is kíváncsi volt arra, hogy pontosan mennyi is ez, és próbát tettek az MWC-n.

A GottaBeMobile vizsgálata szerint 8,65 GB áll a felhasználók rendelkezésére, az Android Centralnál viszont csak 7,86 GB-ot találtak. Csak összehasonlításképpen: a Galaxy S4 9 GB-ot ajánl fel a különféle felhasználói fájlok és alkalmazások számára.

Ezek a vizsgálatok persze csak a 16 GB-os Galaxy S5-re vonatkoznak, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy piacra kerülésükkor a szolgáltatók is adhatnak még alkalmazásokat a telefonhoz, azaz a valóban elérhető tárhely országtól és kiadástól függően változhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Chrome böngészőt használ? Frissítse most, biztonságosabb lett a használata

Chrome böngészőt használ? Frissítse most, biztonságosabb lett a használata

Zavarba ejtően „utcai” lett a kanadai olimpiai csapat formaruhája

Zavarba ejtően „utcai” lett a kanadai olimpiai csapat formaruhája

Itt a BMW 128tii, a maga nem szerény 313 lóerejével

Itt a BMW 128tii, a maga nem szerény 313 lóerejével