szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig csak az Apple okostelefonjaiban voltak 64 bites chipek, azonban ez hamarosan megváltozhat.

Bár a Samsung továbbra sem biztos abban, hogy tényleg kell-e jelenleg a felhasználóknak 64 bites processzor az okostelefonukba, táblagépükbe (és ezt időnként az Apple orra alá is dörgöli), mégis ki fog bocsátani ilyen chipkészletet, és ha minden igaz, akkor még ebben az évben.

Amikor megjelent az első 64 bites okostelefon, az iPhone 5S, nem kis pánikot keltett az iparágban. A Samsung gyorsan be is jelentette, követi az Apple-t ezen a téren, és hamarosan kibocsátja saját 64 bites mobileszközét, azonban annyira nem volt gyors, hogy már a Galaxy S5 így debütálhatott volna.

Mindenesetre a dél-koreai cég továbbra is keményen dolgozik a 64 bites lapkakészleten, és állítja, hogy még ebben az évben előrukkol vele. Ezt amúgy a Samsung egyik alelnöke, Kyushik Hoy fejtette ki a most zárult barcelonai MWC-n, külön is hangsúlyozva, hogy a 64 bit valóban fontos, valós felhasználói igény van rá, függetlenül attól, hogy valóban szükséges-e (értsd: talán jobban eladható egy csúcskészülék, ha a mágikus 64 bites jelző is szerepel a specifikációk között).

Hoy azt is hozzátette, hogy jelenleg az Android még nem áll készen a 64 bites processzorokra, de a Samsung új chipje ott fog várakozni, hogy azonnal előrelépjen, ha frissül a Google mobil platformja. Azaz a chip bizonyosan kész lesz addigra, amikor majd az operációs rendszer és az ökoszisztéma is 64 bites lesz, szóval semmiképp sem a Samsung fogja a szűk keresztmetszetet jelenteni ebben az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felfüggesztette Jeremy Corbyn tagságát a brit Munkáspárt

Felfüggesztette Jeremy Corbyn tagságát a brit Munkáspárt

Januárban szavaznak az áramlopási ügy miatt lemondott erzsébetvárosi képviselő utódáról

Januárban szavaznak az áramlopási ügy miatt lemondott erzsébetvárosi képviselő utódáról

Még mindig sokan használják szemetesnek a lefolyót

Még mindig sokan használják szemetesnek a lefolyót