szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több millió cukorbetegnek hozhat megváltást a Google okoslencséje, és most az is kiderült, kivel fogja készíteni.

Jóval egyszerűbbé válhat a cukorbetegek élete, ha megvalósul a Google okoslencséje, hiszen ez a különleges kontaktlencse minden másodpercben megméri majd a vércukorszintet, feleslegessé téve a napi többszöri vérvételt.

Még januárban hírül adtuk, hogy a Google X kutatólaboratóriumban már tesztelik az okoslencse prototípusát, most pedig már azt a partnert is megtalálta, akivel a lencsét gyártani fogják.

A neves svájci gyógyszergyártó vállalat, a Novartis a napokban jelentette be, hogy szemészeti részlege, az Alcon egy megállapodást írt alá a Google-lel a lencsébe ágyazott parányi érzékelők, vezeték nélküli chipek fejlesztéséről és forgalmazásáról.

©

Az Alcon tekintélyes múltra nézhet vissza: 1945-ben alapították Texasban, szemészeti termékek kutatására és biztonságuk növelésére. 1977-ben megvásárolta a svájci Nestlé, és a következő években a világ legnagyobb és legprofitábilisabb szemészeti cégévé vált.

2010-ben a Novartis 52 százalékos részesedésre tett szert a Nestlében, és teljes egészében az övé lett az Alcon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem tudta lenyűgözni a tőzsdét, távozik a Ford vezérigazgatója

Nem tudta lenyűgözni a tőzsdét, távozik a Ford vezérigazgatója

Müller Cecília sajtótájékoztatót tart a migrációs nyomásról

Müller Cecília sajtótájékoztatót tart a migrációs nyomásról

Hallani sem akart róluk a kormány: kiderült, kiket javasolt az egyetem a Színművészeti kuratóriumába

Hallani sem akart róluk a kormány: kiderült, kiket javasolt az egyetem a Színművészeti kuratóriumába