szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az internetadó elleni tüntetés világsajtót bejárt mobilkijelzős módszerét alkalmazzák majd a hasonló témában tartott amerikai tüntetéseken is. A szervezők a magyar előzményre hivatkoznak.

Csütörtök este több tüntetés lesz az Egyesült Államok nagyvárosaiban, például a Fehér Ház előtt is, mert sokan ellenzik az internet semlegessége ügyében hozott hatósági döntést. Az Index azt írja: a tüntetések szervezői a magyar internetadó elleni tüntetésekből merítettek ötletet, és arra kérik a résztvevőket, hogy a fejük fölé tartott telefonokkal, laptopokkal és tabletekkel világítsanak, azt szimbolizálva, hogy fény derül a szövetségi kormány állítólagos korrupciójára. A sokezer mobiltelefonnal világítást a hongkongi tüntetéseken látthatta először a világ, de az amerikai szervezők a magyarokra hivatkoztak a tüntetés hasonló témája miatt.

©

Az Amerikában nagy vitákat kiváltó új netsemlegességi tervezet lényegét bizonyos szolgáltatások preferálása jelentené: amelyik oldal tulajdonosai fizetnek a netszolgáltatónak, azok még nagy adatmennyiség esetén is gyorsan betöltődnének, aki nem fizet, annak oldalára látogatva viszont lassabb lenne az internetezés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ferenc pápa is üzent a nizzai merénylet után

Ferenc pápa is üzent a nizzai merénylet után

Zente egy éve kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét, mire volt elég?

Zente egy éve kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét, mire volt elég?

Drogterjesztőket fogtak el Kiskunhalason

Drogterjesztőket fogtak el Kiskunhalason