szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha bárki kerékpár vásárlásán gondolkodik, talán jobb ha pár hónapot még vár vele, ugyanis hamarosan egy szolgáltatás indul, amellyel bárki bárhol nyomon követheti bringáját.

A Vodafone Magyarország és partnere, a Hargamon 2015 tavaszától nyomkövető alkalmazást kínál a bicikliseknek. A Velotrack egy GPS-alapú szolgáltatás lesz, amellyel tulajdonképp egy fekete dobozt építenek kerékpárunk vázába, amelyet egyrészt nem lehet eltávolítani, másrészt folyamatosan jeleket küld a központi szerverre. Ennek adatait egy mobil alkalmazással nyomon tudjuk majd követni, ha pedig tárolás közben elmozdították a helyéről - ha a mobil alkalmazással virtuálisan lezártuk -, azonnal értesítést kapunk, és ezután is térképen látható a bringa útja, így könnyedén le lehet leplezni a tolvajokat - számol be az SG.hu.

A Vodafone közleménye szerint új kerékpár esetén az első éves havidíj és az eszköz be lesz építve a bicikli árába, majd a második évben eldönthetjük, hogy továbbra is igényt tartunk a szolgáltatásra, amely várhatóan havonta egy hamburger ára lesz. Az alkalmazás az adatokat felhasználva azt is mutatja, hogy hol mennyi biciklilopás történik, így könnyebben találunk biztonságos tárolóhelyet.

A sportolni vágyóknak is hasznos lesz a szolgáltatás, hiszen méri a megtett távolságokat, statisztikákkal szolgál, például az elégetett kalóriák számát is megtudhatjuk vele, túrázás közben pedig láthatjuk társaink helyzetét. A Velotrack várhtaóan egy hétig bírja majd egy töltéssel.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Míg a PCR-tesztekről megy a vita, fontos változások kezdődtek a magyarországi koronavírus-szűrésben

Míg a PCR-tesztekről megy a vita, fontos változások kezdődtek a magyarországi koronavírus-szűrésben

Liam Neeson akciófilmjét nem túl sokan nézték meg, de így is listavezető lett

Liam Neeson akciófilmjét nem túl sokan nézték meg, de így is listavezető lett

19 perc alatt feltöltött telefon, vezeték nélkül: új gyorstöltéssel állt elő a Xiaomi

19 perc alatt feltöltött telefon, vezeték nélkül: új gyorstöltéssel állt elő a Xiaomi