szerző:
hvg.hu

Azt hihetnénk, távol áll a Microsofttól az androidos világ, a Google Play Store azonban mást mutat.

Vége van már azoknak az időknek, amikor a Microsoft és programjai zárt közösséget alkottak, mára eljutottunk oda, hogy Redmondban is rájöttek arra, nekik is jó és jövedelmező a nyitás. Jelenleg közel 50 Microsoft app található a Google alkalmazás-áruházában, ami jól mutatja, hogyan szivárog be a redmondi cég a legnépszerűbb mobil operációs rendszer területére.

Persze ebből a Google Play Store is profitál, hiszen abban, hogy egyre többen keresik fel és egyre nagyobb a letöltések száma, a Microsoft is benne van, például ingyenes mobil Office alkalmazásával.

©

És ami a legjobb az egészben: a Microsoft-appok remekül futnak szinte minden androidos eszközön, így hamar sor kerülhet arra a faramuci helyzetre, hogy sok felhasználó MS-appokat választ majd a Google alkalmazásai helyett, és nem máshol, mint a keresőóriás felségterületén.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!