szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hosszú évek felhasználói és befektetői nyomásgyakorlása után belevág a mobilos játékok kiadásába a Nintendo.

A japán vállalat bejelentése szerint a szigetország egyik legnagyobb mobiljáték-fejlesztőjével, a DeNA-val közösen készítik majd a Nintendo népszerű karaktereit felsorakoztató játékokat.

Az együttműködés megkezdésével párhuzamosan a Nintendo 10 százalékos részesedést szerzett a DeNA-ban, míg a DeNA megkapta a vállalat részvényeinek 1,24 százalékát.

©

A Verge azt írja: a korábban már elkészült Nintendo-játékokat nem kezdik el átírni, mert nem biztosak abban, hogy a végeredmény megfelelő élményt nyújtana. Ehelyett teljesen új, kifejezetten telefonra és táblagépre fejlesztett játékokat csinálnak majd a klasszikus sorozatokból.

Ha értesülni szeretne róla, mikor jelennek meg telefonra a Nintendo első játékai, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump kétséges rendeletekkel próbálja élénkíteni a gazdaságot

Trump kétséges rendeletekkel próbálja élénkíteni a gazdaságot

Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa

Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa

A lengyel busz egyik utasa halt meg a balesetben

A lengyel busz egyik utasa halt meg a balesetben