szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Emlékszik rá, mi történt önnel tavaly az év ugyanezen napján? És arra, hogy 2012-ben? A Facebook új funkciója megmutatja.

On this day, azaz Ezen a napon névre hallgat a Facebook új funkciója, melynek segítéségével mindenki nosztalgiázhat egyet. Hogy milyen emlékek jönnek szembe, az csak attól függ, hogy mennyire aktívan facebookozik valaki, a közösségi oldal ugyanis értelemszerűen saját korábbi megosztásainkból válogat, illetve azokból a kiírásokból és fotókból, amelyeknél mi is be lettünk jelölve. Sőt, azt is megmutatja, hogy kivel lettünk facebookos ismerősök az év adott napján.

©

A nosztalgiázást kétféle módon indíthatja: vagy írja be a Facebook keresőjébe (akár mobilon is), hogy "On this day", vagy egyenesen kattintson erre az oldalra, a Facebook itt mutatja meg, mi is történt önnel korábban az év ugyanezen napján. (A funkciót fokozatosan vezetik be a felhasználóknál, így ha az imént említett helyen még semmit nem lát, próbálkozzon pár újra pár nap múlva.) Az oldal jobb felső sarkában talál egy gombot, azzal azt is beállíthatja, hogy a rendszer minden olyan nap értesítse önt, ha valami nosztalgiázásra érdemes eseményt talál korábbi facebookos életében.

Fontos: a nosztalgiázást csak önnek szól, ismerősei csak akkor látják majd (újra) az emlékeit, ha az alattuk lévő gombbal megosztja őket.

Ha máskor is értesülni szeretne az új funkciókról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem bolond, hanem kamasz – L. Stipkovits Erika a felnőtt és a serdülő agy különbségeiről

Nem bolond, hanem kamasz – L. Stipkovits Erika a felnőtt és a serdülő agy különbségeiről

Ingyenessé tesz egy-egy mesét karácsonyig mindennap a BOOKR Kids

Ingyenessé tesz egy-egy mesét karácsonyig mindennap a BOOKR Kids

Bekeményítenek Olaszországban: tartományok között sem lehet majd utazni az ünnepekkor

Bekeményítenek Olaszországban: tartományok között sem lehet majd utazni az ünnepekkor