szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ember legjobb barátai, a kutyák előtt tiszteleg egy vadonatúj emotikon-billentyűzet.

Az általánosan használt hangulatjelek között alig-alig vannak kutyafejek. Ezen próbáltak változtatni egy angliai jótékonysági szervezet, a Dogs Trust munkatársai, és egy olyan emotikon-billentyűzetet készítettek, amelyen az Egyesült Királyságban legnépszerűbb 23 kutyafajta, az eredetire megszólalásig hasonlító ábrája látható.

Vannak itt kistestű és nagyobb jószágok is, az egyik aranyosabb, mint a másik. A billentyűzet készítői azt szerették volna, ha ki-ki így is megmutathatná kedvenc háziállatát, illetve fel akarták hívni a figyelmet arra, hogy az Egyesült Királyságban jelenleg is legalább 9 millió kutya él állatmenhelyen.

©

A billentyűzet iPhone-okra és androidos készülékekre egyaránt letölthető, és a következőképpen lehet használni. Az iPhone-osok válasszák a Beállítások menüpontot, majd az Általános/Billentyűzet/Billentyűzetek útvonalon az Új billentyűzet hozzáadása lehetőséget. Itt választhatják ki a korábban már telepített Dogs Trust billentyűzetet. Az androidosoknak meg kell nyitniuk az appok között a Dogs Trust appját, majd megérinteni a bal alsó sarokban a menü ikont, és ott a Beállításokat választani. Ezek után a jelek már használhatók bármilyen üzenet küldése során.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!