szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fejest ugrik a YouTube a virtuális valóság világába.

Talán még emlékeznek rá, hogy valamikor az év első felében megjelentek a YouTube-on a 360 fokos videók – nálunk is olvashattak róla.

Most pedig még egy ennél is különösebb videonézési módra nyílik majd lehetőség, immár a virtuális valóságban. Úgy szemlélhetjük a videókat, mintha tényleg az események közepébe csöppentünk volna, ugyanis új funkcióval bővül az androidos YouTube app.

Az újdonsághoz természetesen szükség van egy androidos telefonra és a Google virtuális valóság kartonszemüvegére, a Cardboardra, ez utóbbi néhány ezer forintért már Magyarországról is elérhető. A YouTube tehát már támogatja a VR videókat, többek között ezt a linket követve találnak ilyeneket. Ezeknél meg kell érinteni a cardboard ikont, be kell helyezni a telefont a Cardboardba, és már indulhat is a kirándulás a virtuális valóság világába.

©

De nem csak ez az újdonság a YouTube-on: mostantól minden videót lehet majd a Cardboarddal nézni. Ehhez csak ki kell választani a menüből a Cardboard opciót, és a Cardboardba tett telefonnal már nézhetjük is a videót, mintha csak egy virtuális moziban lennénk.

Akinek tehát androidos telefonja és Cardboardja is van, az gyorsan frissítse a YouTube appot, ugyanis – a Google szavaival élve – a leggazdagabb VR-tartalomhoz férhet majd hozzá, igen egyszerűen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újrahasznosított háztartási termékekkel jön a Lidl

Újrahasznosított háztartási termékekkel jön a Lidl

Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje

Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje

Díjat kaptak az SZFE hallgatói a kiállásukért

Díjat kaptak az SZFE hallgatói a kiállásukért