szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Microsoft 10 GB-tal csökkentette a OneDrive ingyen tárhelyét, ezt igen egyszerűen pótolhatjuk.

Hidegzuhanyként érte a Microsoft felhasználóit a minapi bejelentés, miszerint drasztikusan visszavesznek a OneDrive tárhelyből, fizetősből, ingyenesből egyaránt.

Az eddigi ingyenes tárhely például 15 GB-ról 5 GB-ra csökken, azonban a FireDrop szolgáltatásnak köszönhetően pillanatok alatt pótolható ez a kiesés. Egy ingyenes felhőtárolóról van szó, amely 10 GB-nyi helyet ad minden felhasználónak. Sokféle fájltípust feltölthetünk (vagy a drag and drop módszerrel áthúzhatunk), pdf-et, doc-ot, ppt-t, sőt audio- és videoállományokat is. Feltöltés után átírhatjuk a nevüket, és különféle mappákba is rendezhetjük ezeket.

A feltöltött állományok nemcsak könnyen letölthetők, hanem egyszerűen megoszthatók a Facebookon, Twitteren, emailben vagy egyedi URL-lel.

©

A szolgáltatás magasszintű titkosítást használ, így biztonságban tudhatjuk az állományainkat. Ha valakinek kevés volna a 10 GB-nyi tárhely, válthat a fizetős és reklámnélküli változatokra is, havi 12 dollárért például korlátlan tárhelyet kaphat (és talán nem lesz gond, ha filmeket tölt fel, mint ahogy ez probléma volt a Microsoftnál).

A szolgáltatás használatához regisztrálni kell, ekkor emailben kapjuk majd meg azt a jelszót, amellyel igénybe vehetjük a tárhelyet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!