szerző:
hvg.hu

Ha tetszik, ha nem, a Windows 10 frissítései automatikusan letöltődnek, és legkésőbb a gép következő újraindításakor mindenképp telepítődnek is. Mivel ez sokaknak kellemetlenségeket okoz, a Microsoft egy új kapcsolót épít a rendszerbe. Viszlát, váratlanunk ránk törő, idegesítő frissítések.

A Windows 10 érkezésével nemcsak egy új operációs rendszert kaptak a felhasználók, többen idegbajt is. A korábbi verziókkal ellentétben az új oprendszerben nem “lőhető ki” az automatikus frissítés, csupán azt állíthatjuk be, hogy mikor töltse le azokat a rendszer. A megoldás nem túl praktikus, hiszen nem biztos, hogy mindig ugyanakkor használja az ember a gépet. A jelek szerint az elégedetlenséget meghallotta a Microsoft is, és változtatnának a frissítési protokollon.

A Windows Insider program résztvevői már tesztelhetik azt a kapcsolót, amivel egy bizonyos ideig – egész pontosan 35 napig – szüneteltetni lehetne a frissítések letöltését és telepítését. Az új funkció a pletykák szerint a tavasszal érkező nagy frissítőcsomag részeként kerülhet majd a gépre.

©

Akapcsolót a Frissítés és biztonság / Windows Update / Speciális beállítások menüpontban lehet majd elérni. Attól függetlenül, hogy a gombot átállítottuk-e, a Windows néhány speciális frissítést (például a Windows Defender biztonsági programét) mindenképpen letölteni és telepíti majd. Az, hogy a többi esetében a szüneteltetés 35 napja megújítható-e, egyelőre nincs hír.

Ha máskor is értesülni szeretne a Windows új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!