szerző:
hvg.hu

Egy apró, de igazán felhasználóbarát frissítésnek örülhetnek azok az androidosok, akiket zavar az időnként pofátlan mennyiségű reklám az appokban.

Ha már valaha is bosszantotta, hogy egy – főleg fizetős – appban reklámok szórakoztatják, és ezért akár le is törölte azt telefonjáról, tabletjéről, akkor igazán önnek talált ki a Google egy apró, de nagyon hasznos változtatást a Google Play Store-ban.

Amint arra a Reddit felhívta a figyelmet, egy picit változott az alkalmazások leírása, és közvetlenül a telepítés gomb alatt már feltűnik az is, ha az app hirdetéseket tartalmaz.

©

A Google ugyan már év elejére ígérte ezt a kis változást, na de örüljünk annak, hogy megérkezett, illetve hogy szép fokozatosan érkezik. Úgy tűnik ugyanis, hogy szerveroldali változásról van szó, ami most még nem érhető el minden eszközről, de hamarosan ki-ki eldöntheti majd ennek segítségével, hogy akkor is telepít-e egy appot, ha abban hirdetés is van.

És ha már alkalmazáson belüli hirdetések: nem árt tudnia róla, hogy ezek átlagosan 79 százalékkal (!) növelik a mobilnetfogyasztást. Itt mutatunk egy pofonegyszerű trükköt, amellyel rengeteget spórolhat a mobilneten.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!