szerző:
hvg.hu

Titkosítani lehet a Messengerben küldött üzeneteket, úgy, hogy azt még a Facebook se lássa, és még a hatóságoknak is közel lehetetlenül nehéz legyen beleolvasniuk. Ugyanitt: érkezőben az önmegsemmisítő üzenetek küldésének lehetősége is.

Néhány hete már kiszivárgott, hogy olyan funkció jön a Messengerbe, amit mindenkinek érdemes lesz bekapcsolni. Kiderült, a Facebook tulajdonában lévő WhatsApp, valamint a Viber után a csevegőprogram is megkapja a végpont-végpont közti titkosítás lehetőségét, amelynek köszönhetően közel lehetetlen lesz lehallgatni a messengeres kommunikációt.

A Facebook közlése szerint már el is kezdték a funkció terítését: valakinél már megjelent a Messengerben a titkosítás lehetősége – amit kézzel kell bekapcsolni –, és még a nyár folyamán tömegesen aktiválják majd mindenkinél a funkció elérhetőségét.

A titkosítás csak egy kiválasztott telefonon, táblagépen vagy asztali gépen működik majd, és ami fontos, hogy nem automatikus, hanem kézzel kell bekapcsolnia mindenkinek, akinél a Facebook feldobja a lehetőséget. Kezdésként csak az egyszerű üzeneteket lehet ilyen módon továbbítani, GIF-eket vagy videókat nem.

A fejlesztéseknek köszönhetően szintén nagyon hamarosan önmegsemmisítő üzeneteket is küldhetünk a Messengerben – ez az a funkció, amit sokan régóta szeretnének már látni a Facebookon.

Ha értesülni szeretne róla, mikor kapcsolják be mindenkinél az új funkciót, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát. Illetve nézzen meg 7 praktikus Messenger-tippet, melyekről érdemes tudnia.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!