szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy sikeresélyes ígéretből totális katasztrófába fulladt a Samsung eddigi legerősebb mobilja, a Galaxy Note7 története.

Minden kereskedelmi partnerének azt üzente a Samsung, vegyék le a polcokról a Galaxy Note7 készülékeket. A dél-koreai elektronikai óriás az üzleteknek és a mobilszolgáltatóknak is címzett üzenetben azt kéri: fejezzék be az értékesítést. Ezzel egyidőben leállították a szeptember elején történt termékvisszahívást követő csereprogramot is. A cég arra kéri a felhasználókat: akármilyen verziójú Note7 is van a birtokukban, kapcsolják ki, és ne használják azt.

Mindez azután történt, hogy hétfő délelőtt két hírügynökség is arról számolt be: a vállalat másfél hónapon belül másodjára leállította a gyártósorokat.

Az augusztus közepén piacra dobott Samsung Galaxy Note7-re a sorozatos öngyulladások miatt szeptember elején hirdetett termékvisszahívást a vállalat. A Samsung szeptember 19-én indította el csereprogramját, melyben a tűz- és robbanásveszélyes készülékeket új, biztonságosnak mondott verzióra cserélték. A program még három hete sem tart, de az új modell ismét baleseteket okoz, ezért a Samsung most ismét vizsgálatot rendelt el, és ennek idejére jobbnak látták ismét leállítani a forgalmazást.

Gyorsított eljárásban vizsgálja az eseteket az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság (CPSC), a tűzoltóság, valamint a repülős eset miatt az Egyesült Államok légügyi hivatala is (FAA). Eközben mind a négy nagy amerikai mobilszolgáltató úgy döntött, a nálunk vásárolt Note 7-ket mindenkinek kicseréli egy olyan telefonra, amilyenre az ügyfél szeretné, még a Samsung márkán belül sem kell maradni.

Frissítés: időközben úgy tűnik, hogy a Samsung mindenkinek vissza fogja fizetni a Note7 készülékek árát.

Ha tudni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vezető német lap: Veszélyzónába ért a járvány

Vezető német lap: Veszélyzónába ért a járvány

2025-re alakítják át gázerőművé a Mátrai Erőművet

2025-re alakítják át gázerőművé a Mátrai Erőművet

Mucsi Zoltán lesz a narrátora egy Trianonról szóló animációs filmnek

Mucsi Zoltán lesz a narrátora egy Trianonról szóló animációs filmnek