szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Évi 10 millió forintos támogatási kerettel, közös kutatásokkal, valamint egyetemi infrastruktúrafejlesztéssel, például virtuális laborral mélyíti el a 2011 júniusa óta tartó együttműködését a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest, valamint a BME Gépészmérnöki Kara.

Az együttműködésnek köszönhetően a high-tech vasúti fékgyártásban felmerülő ipari kérdésekre adható válaszokat, valamint a jövő járműgyártásának módszereit kutathatják a BME gépészmérnök hallgatói. A Knorr-Bremse kötelékében dolgozó magyar mérnökök fejlesztéseit, ötleteit Pekingtől New Yorkig jelenleg is számos olyan részén használják a világnak, ahol szuperexpresszeket, vagy éppen a fagyos tundrán közlekedő tehervonatokat kell biztonsággal megállítani.

Nem áll meg olyan könnyen.
©

Az együttműködés során a legtehetségesebb hallgatók projekt feladat, szakdolgozat, diplomamunka, illetve PhD kutatás keretében Knorr-Bremse Ösztöndíjasként kapcsolódhatnak be a vállalat innovációs tevékenységébe a cég számára különösen fontosnak tartott szakterületeken. A Knorr-Bremse Budapest a kutatás mellett gyakornoki programok is kínál, melynek részeként projektekben vehetnek részt az egyetemisták, mint például a Kínában épülő nagysebességű vasút, vagy a Japánban közlekedő Shinkansen fékegységeinek méretezése. A Knorr-Bremse közlése szerint számos volt gyakornok és kutató dolgozik jelenleg is a cégnél.

A BME Gépészmérnöki Kar, valamint a vállalat többek között olyan területeken működik együtt szorosabban a továbbiakban, mint az oktatási, továbbképzési, kutatás és fejlesztés, illetve infrastruktúrafejlesztési terület.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokadjára halasztják el az új James Bond-film bemutatóját

Sokadjára halasztják el az új James Bond-film bemutatóját

2021-et kell kihúzni valahogy - Ellenzéki polgármesterek mutatták be a terveiket

2021-et kell kihúzni valahogy - Ellenzéki polgármesterek mutatták be a terveiket

Főpolgármester-helyettes a budapesti tesztelésekről: 21 ezerből 816 volt pozitív

Főpolgármester-helyettes a budapesti tesztelésekről: 21 ezerből 816 volt pozitív