szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Meg sem indokolták a döntést, egyik pillanatról a másikra eltűnt a funkció, amely a Facebookot sokkal élvezhetőbb hellyé teszi, mint a közösségi oldal algoritmusa.

Egy rakás kritikus komment miatt feléledt ugyan a Facebook súgóközpontja, de indoklás nélkül csak annyit voltak képesek közölni, amit akkor már mi is tudtunk: megszűnt a közösségi oldal egyik leghasznosabb funkciója.

A listák készítéséről és eléréséről van szó, amit mi is ajánlottunk mindenkinek, hiszen a funkció segítségével kizárólag olyan dolgok lesznek a hírfolyamunkon, amelyek érdekelnek minket, ráadásul időrendben.

Végigvettük, hogyan készíthető el egy ilyen lista azokról az ismerősökről és oldalakról, akik/amelyek szerintünk tényleg érdekes tartalmat jelenítenek meg. Ellentétben a Facebook algoritmusával, amely az álhírek mellett tapasztalatunk szerint többnapos híreknek és ismeretlenek érdektelen bejegyzéseinek is teret enged.

Jelzés nélkül leállt tehát a rendszer, a közösségi oldal bal oldaláról eltűntek a listákhoz vezető linkek, és a kommentekből kiderül: néhány embernek már úgy sem működik a listája, ha előkeresi a linket böngészője előzményeiből.

És még ha el is van mentve esetleg könyvjelzőben a link, és valakinek működik is számítógépen, a Facebook mobil alkalmazásával végképp nem lehet használni a listákat, maximum böngésző appon keresztül, ami azért nem a legkényelmesebb megoldás.

Frissítés: azóta megtaláltuk, hogyan lehet kitrükközni a dolgot.

Ha lesz megoldás a problémára, azonnal megosztjuk, a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát ezért is érdemes lájkolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!