szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Sok felhasználót idegesített, hogy a Facebook indoklás nélkül leállította az egyik leghasznosabb funkcióját. Mutatjuk: így nyerhető vissza.

A Facebook ugyan nem állította vissza azt a funkciót, ami sokkal jobb hellyé teszi a közösségi oldalt, mint annak algoritmusa, mégis van egy hó hírünk. A felhasználók ugyanis rájöttek, hogy az idegesítő döntés ellenére továbbra is készíthetünk olyan üzenőfalat, ahol kizárólag olyan dolgok jelennek meg, amelyek érdekelnek minket.

Ehhez eddig az “Érdeklődési körök” menüpontban kellett listát készíteni, és most is listával lehet elérni, hogy ne legyenek idegesítő, számunkra teljesen érdektelen tartalmak a hírfolyamon, csak más úton érjük el. Most már az egérrel az “Ismerősök” menüponthoz kell húznunk a kurzort – ez a Facebook bal oldali sávjában található. Ekkor megjelenik a “Továbbiak” lehetőség, erre kell kattintani. (Illetve ezen a linken is eléri az oldalt, ami ezután megjelenik.)

©

Ha ezzel megvagyunk, akkor a “Lista létrehozása” opcióra kell kattintani.

©

Innentől pedig minden lépés ugyanaz, mint eddig: korábbi cikkünkben ide kattintva megtalálja a részletes leírást a lista kialakításáról és szerkesztéséről.

Egy dologra még felhívjuk a figyelmet: ha Facebook-oldalt akar felvenni a listába, akkor ez a figyelmeztető üzenet jelenik meg, vélhetően a funkció hivatalos megszűnése miatt. Ezzel viszont nem kell törődni, csak a “Bezárás” gombra kell kattintani, utána pedig oldalakat is lehet felvenni a listába, ahogy korábban.

©

Az így készített listák tapasztalatunk szerint tökéletesen működnek. Ha olyan szerencsés, hogy a korábbi listája linkjét elmentette, akkor még az is működik – nálunk legalábbis, de voltak olyan kommentek, miszerint egyeseknél így már nem megy, vagyis akkor megy biztosra az ember, ha a most javasolt módszerrel új listá(ka)t készít.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook trükkjeiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!