szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

A leendő amerikai elnök szerint a globális felmelegedés humbug, pedig csak szeretett hazájára kellene ránéznie egy Google-térképen, hogy változzon a véleménye.

Felmerül a kérdés: tényleg meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy a nyugati világ leendő legbefolyásosabb vezetője, Donald Trump szerint a globális felmelegedés humbug? Sokan nem akarnak beletörődni, hiszen az igenis létező jelenség nem a Földet, hanem az emberiséget veszélyezteti.

Épp ezért hívják fel egyes fórumokon a figyelmet, hogy a leendő amerikai elnöknek igazából csak a Google Timelapse térképre kellene ránéznie, és azon belül sem kell elhagynia az Egyesült Államokat, szeretett hazájában is rá tudna csodálkozni dolgokra, hogy változzon a véleménye.

Vegyük például a Nebraska államban található McConaughy víztározót, amelynek kiszáradása egyre komolyabb gondot okoz az aszályokkal küzdő farmerek számára. A Google különleges térképén is látszik ez, hiszen ez a szolgáltatás pont erre való: megmutatja, hogy egy adott hely 1984 és 2016 között milyen változásokon ment keresztül. Itt például fogy a víz, nem is kicsit.

Alaszkában sem jobb a helyzet. Ez a terület az Északi-sark látványos és az Antarktisz elég feltűnő problémái miatt háttérbe is szorul, pedig csak rá kell nézni a felvételre, amely a gleccserek gyors visszahúzódását mutatja az elmúlt három évtizedből.

Ide kattintva lehet nézegetni, hogy a világ bármely táján milyen változások történtek – érdemes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tükörsima magyar győzelem a női vízilabdázók kvalifikációs tornáján a kazahok ellen

Tükörsima magyar győzelem a női vízilabdázók kvalifikációs tornáján a kazahok ellen

Elismeri az Apple: meggyűlhet az M1-es gépek baja az ultraszéles monitorokkal

Elismeri az Apple: meggyűlhet az M1-es gépek baja az ultraszéles monitorokkal

Szarka Gábor szerint a színművészetisek “évtizedes pusztulatot” védtek

Szarka Gábor szerint a színművészetisek “évtizedes pusztulatot” védtek