szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Donald Trump hajthatatlan: szerinte a globális felmelegedés humbug, a Környezetvédelmi Ügynökség ezt tagadó adatait is törölné, miközben a NASA épp kijött egy igen látványos fotóval a klímaváltozásról.

Úgy tűnik, a tényekkel továbbra sem foglalkozik Donald Trump, szerinte a globális felmelegedés humbug, hiába cáfolta ezt 2016-ban megannyi félelmetes adat és rekord. Az Egyesült Államok 45. elnöke ezt most azzal bizonyította, hogy a Környezetvédelmi Ügynökséget (EPA) arra kényszeríti, hogy töröljön az oldaláról minden olyan információt és kutatási anyagot, ami a klímaváltozásra vonatkozik – számol be az Independent.

A NASA így nem is időzíthette volna jobban az alábbi fotóját, amely kiválóan illusztrálja, milyen nagy most a baj. Összehasonlításul a NASA obszervatóriumának 2014-es és 2016-os felvétele látható Grönland jégtakarójáról.

©

A különbség magáért beszél: az olvadás miatt az elmúlt két évben itt is olyan tavak jelennek meg a jégtakarón, mint az Antarktiszon. Donald Trumpnak egyébként nem is feltétlen kellene ilyen messzi tájakon készült fotókat nézegetnie, ide kattintva ugyanis bőven talál olyan képeket, amelyek az Egyesült Államokban is bizonyítják a globális felmelegedés káros hatásait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Aki nem eszik húst, annak könnyebben törhet csontja – de van megoldás

Aki nem eszik húst, annak könnyebben törhet csontja – de van megoldás